• First Top Stories

    Παρελθόν τα Golden Boys του ΑΔΜΗΕ. Ορίστηκε νέα διοίκηση

    • NewsRoom
    ΑΔΜΗΕ Golden boys

    οι κκ. Κορωνιωτάκης και Μπλάνας, πρώην επικεφαλής ΑΔΜΗΕ


    Τέλος έβαλε η ΔΕΗ (βασικός μέτοχος) στο σίριαλ των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστές τα Golden Boys του ΑΔΜΗΕ, κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα, προχωρώντας στην αντικατάσταση τους.

    Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Γιάννη Καμπούρη και της Αικ. Βάσιου ως νέων μελών στο ΔΣ. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Αθ. Κορωνίδης, που ήταν ήδη μέλος του ΔΣ, ενώ διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Καμπούρης.

    Ο τέως πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μαν. Κορωνιωτάκης, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, κάτι που δεν είχε διάθεση να πράξει ο κ. Μπλάνας, όπως επισήμανε ο ίδιος με επιστολή τους, οπότε και αντικαταστάθηκε.

    Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ

    Στη σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, αναφέρονται τα εξής:

    «Μετά την υποβολή των παραιτήσεων του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμανουήλ Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Ιωάννη Μπλάνα και σύμφωνα με τα άρ.105 του ν. 4001/2011, και 12 του Καταστατικού του ΑΔΜΗΕ καθώς και του άρ.2 του Κανονισμού Λειτουργίας του Εποπτικού Συμβουλίου, διορίζουμε ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, εις αναπλήρωση των παραιτηθέντων, τους Ιωάννη Καμπούρη του Θεοχάρη και Βάσιου Αικατερίνη του Κωνσταντίνου, για 3ετή θητεία, αρχόμενη από σήμερα.

    Διευκρινίζεται, προσδιορίζεται και εγκρίνεται ως αμοιβή των ανωτέρω παραιτηθέντων Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για την περίοδο από 01.01.2016 έως 31.12.2016, και για κάθε ένα εξ αυτών σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις του Καταστατικού, ιδίως δε των άρ. 12 και 21 αυτού και του άρ.105 του ν. 4001/2011 (και το αντίστοιχο άρ.19 της οδηγίας. 2009/72) και του άρ.28 του ν. 4354/2015, στο ποσό €57.000, πλέον αποζημιώσεων για συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες ανέρχονται σε ποσό €12.000 και €12.000 αντίστοιχα, που αντιστοιχεί σε €400 ανά συμμετοχή συνεδρίασης.

    Τα ίδια ως άνω ποσά, €57.000 και €400 ανά συμμετοχή συνεδρίασης, προεγκρίνονται για την περίοδο από 01.01.2017 έως 31.12.2017 για ένα έκαστο εκ των Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι θα προκύψουν από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

    Τα ανωτέρω προκύπτουν και από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, υπό το φως του νόμου και του καταστατικού.

    Τι δηλώνουν τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ

    «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν στην δήθεν στάση μας ως μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου που προέρχονται από την ΔΕΗ, σχετικά με το θέμα των αμοιβών του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Ι. Μπλάνα και εις αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    – Ουδέποτε εγκρίθηκε ο προσδιορισμός του ύψους των αμοιβών του Προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Ι. Μπλάνα στα ποσά που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και όπως πληροφορηθήκαμε εισέπραξαν.

    – Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας, αλλά ούτε και σε γνώση του Εποπτικού Συμβουλίου, πριν την εκταμίευση των ποσών αυτών, ότι οι καταβληθείσες αμοιβές αναπροσαρμόστηκαν και δη αναδρομικά στο ύψος των ποσών που είδε το φως της δημοσιότητας.

    – Είναι προφανές ότι ποτέ δεν ήταν στη βούληση του νομοθέτη, μετά το 2010, ο καθορισμός των αμοιβών Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων δημοσίων επιχειρήσεων σε αυτά τα ύψη.

    – Η υπ’αρ. 43/29.7.2016 απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου, που μεταξύ άλλων προενέκρινε τις αμοιβές των ανωτέρω Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για την περίοδο από 1.1 έως 31.12.2016, έλαβε υπόψη τα μέχρι τότε εισπραχθέντα ποσά, και υπέκειτο σε περαιτέρω ακριβή προσδιορισμό κατά το άρ.21 του Καταστατικού που προβλέπει προσδιορισμένη κατά ποσό και ανά σύμβουλο του ΔΣ αμοιβή ή/και αποζημίωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλο το παρασκήνιο πίσω από το αντάρτικο των Golden Boys του ΑΔΜΗΕ εναντίον του Σταθακη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα πρόκληση από τα «golden boys» του ΑΔΜΗΕ: Αρνούνται να παραιτηθούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμ. Κορωνιωτάκης: Το Golden Boy του ΑΔΜΗΕ με τα 250.000 ευρώ δηλώνει ότι φταίνε τα media



    ΣΧΟΛΙΑ