• First Top Stories

    Νέες εξελίξεις με την Porsche του Βακάκη – Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων

    Ο Οδηγός της μοιραίας Porsche Γιώργος Βακάκης

    Ο Οδηγός της μοιραίας Porsche Γιώργος Βακάκης


    Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι γύρω από το μυστήριο με την Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, με τον πρώτο κύκλο καταθέσων να ξεκινά εντός της ημέρας. Παράλληλα, τα πρώτα στοιχεία από τις Αρχές, δείχνουν πως αφενός το αυτοκίνητο κινούνταν με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα και αφετέρου υπήρξε πρόβλημα με τον πίσω δεξιό τροχό στο λάστιχο. 

    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι Αρχές, το πίσω δεξιά λάστιχο έχασε αέρα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να στρίψει δεξιά και πλαγιολισθαίνοντας να καρφωθεί πάνω στο σταματημένο Civic που επέβαινε η άτυχη μητέρα και το 3χρονο αγοράκι της. Μάλιστα, ένα κομμάτι του πίσω δεξιού προφυλακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και το κατεστραμμένο ελαστικό που περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί συνηγορεί σε αυτή την κατεύθυνση.

    Από σήμερα όλα τα καρέ από τις κάμερες της εθνικής οδού από το ύψος των διοδίων Αφιδνών μέχρι το πάρκινγκ του 83ου χιλιομέτρου, όπου η ανεξέλεγκτη Porsche του Γιώργου Βακάκη καρφώθηκε πάνω στο Honda Civic, βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το κύκλωμα των καμερών που διαθέτει η Νέα Οδός όχι μόνο έχει καταγράψει όλη τη διαδρομή του αυτοκινήτου αλλά και οι δύο κάμερες (η μία στο πάρκινγκ και η άλλη 3 χιλιόμετρα πιο πίσω) έχουν ζουμάρει και έχουν καταγράψει δευτερόλεπτο, προς δευτερόλεπτο το εφιαλτικό σκηνικό.

    Το γεγονός ότι το αυτοκίνητο φορούσε χειμερινά λάστιχα κατασκευής του 2006 και του 2007, δηλαδή ακατάλληλα και επικίνδυνα λόγω της παρέλευσης πολλών ετών από την ημερομηνία κατασκευής, αιτιολογεί ως ένα σημείο το σκάσιμο που είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο ακυβέρνητο να καταλήξει μετά από μια τρελή πορεία στο πάρκινγκ.

    Καταθέσεις μαρτύρων

    Σήμερα ξεκινά και ο πρώτος κύκλος καταθέσεων που αφορά σε οδηγούς – αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς, μηχανικούς που συντηρούσαν το αυτοκίνητο προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για την κατάσταση που βρισκόταν το όχημα, από ποιους χρησιμοποιούνταν, τι προβλήματα παρουσίασε και τι συντήρηση έκανε.

    Μέχρι στιγμής, καταθέσεις έχουν δώσει μόνο ο σύζυγος της 33χρονης και πατέρας του 3χρονου αγοριού χωρίς να δώσει κάποια διαφωτιστικά στοιχεία, οι συγγενείς του Γιώργου Βακάκη αλλά μόνο σε ό,τι αφορά σε κάποια προσωπικά στοιχεία έτσι ώστε να ταυτοποιηθεί, όπως επίσης και ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που φαίνεται να περνά από το σημείο μετά τη σφοδρή πρόσκρουση και ο οποίος βρισκόταν ένα χιλιόμετρο πίσω τη στιγμή που το supercar της οικογένειας Βακάκη καρφωνόταν στο όχημα του υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ και έστελνε στο θάνατο τη σύζυγο και τον γιο του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απόστολος Βακάκης: Ο πολυτάραχος βίος του Mr. Jumbo – Από την προσφυγιά έως τον χαμό του γιου του (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Βακάκης. Όλη η αλήθεια για το τρομακτικό δυστύχημα με την Porsche (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Βακάκης: Ποιος ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη του γίγαντα των παιχνιδιών Jumbo, που οδηγούσε τη μοιραία porsche (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ