F

First Top Stories

Αποκάλυψη: H Porsche είχε λάστιχα του 2006 και έπιασαν φωτιά πριν συγκρουστεί;

  • NewsRoom
Πόρσε

Εικόνα από το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών Λαμίας


Μπορεί τα λάστιχα της Porsche που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης  να ήταν  κατασκευασμένα το 2006; Δηλαδή 11 χρόνια πριν; Ένα στοιχείο που αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφερε στη δημοσιότητα ο Alpha. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του καναλιού από αυτοψία που έκανε στο σημείο της σύγκρουσης, στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 83ου χιλιομέτρου, τα λάστιχα του πολυτελούς αυτοκινήτου με επιβάτες τον Γιώργο Βακάκη και τον φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο ήταν χρονολογίας του 2006.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στα λάστιχα της Πόρσε αναγραφόταν ότι τα λάστιχα ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006, ήταν δηλαδή «ηλικίας» 11 ετών αν το στοιχείο αυτό επιβεβαιωθεί.

Προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος με θύμα μια μητέρα, το τρίχρονο παιδί της και δύο νεαρούς άνδρες η αστυνομία συνυπολογίζει όλα τα στοιχεία, όπως το συγκεκριμένο ενώ αξιολογεί και μαρτυρίες όπως αυτή του αυτόπτη μάρτυρα που έκανε λόγο για «αντικείμενα και κομμένα λάστιχα…» αλλά μια δεύτερη μαρτυρία στην οποία αναφέρεται ότι τα πίσω λάστιχα του αυτοκινήτου του Βακάκη ήταν φθαρμένα και έπιασαν φωτιά πριν το τροχαίο.

Εντωμεταξύ συγκλονίζει το βίντεο που καταγράφει τα πρώτα λεπτά μετά την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο οχημάτων. Οι πυροσβέστες προσπαθούν μέσα στους καπνούς και τα αποκαΐδια να ανασύρουν τις σορούς των τεσσάρων ανθρώπων που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτόπτης μάρτυρας: Η Πόρσε πρέπει να πήγαινε με 240, 250, 260, μπορεί και 300!

Ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου δυστυχήματος στην ΕΟ Αθηνών-Λαμίας που μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr περιέγραψε το σκηνικό χάους που αντίκρισε στο πάρκινγκ αλλά για την τρελή πορεία της Πόρσε, η οποία σύμφωνα με το ίδιο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 

«Ταξίδευα, ήμουν περίπου ένα χιλιόμετρο πριν, με είχε προσπεράσει η Πόρσε με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα γύρω στα 140 χιλιόμετρα και το μόνο που αντιλήφθηκα ήταν αυτή τη βοή του κινητήρα και το τίναγμα που κάνει όταν περνάει ένα αυτοκίνητο από δίπλα σου με πολύ μεγάλη ταχύτητα», λέει χαρακτηριστικά

Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε με βάση τα χιλιόμετρα που ταξίδευε, υπολογίζει πως η Πόρσε είχε πιάσει σίγουρα τα 200 χιλιόμετρα. «Πρέπει να πήγαινε με 240-250-260 μπορεί και 300 χιλιόμετρα. Ήταν υπερβολική η ταχύτητα. Ήταν πάρα πολλά τα χιλιόμετρα που πήγαινε».

Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως η Πόρσε κατά την διάρκεια του ταξιδιού στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας έκανε προσπεράσεις από δεξιά, ο αυτόπτης μάρτυρας ξεκαθαρίζει πως «Εμένα με προσπέρασε από αριστερά. Από ό,τι έβλεπα από αριστερά ήταν η πορεία του. Δεν μπήκε στο λίγο που το έβλεπα στα δεξιά». 

Ο ίδιος ήταν από τους πρώτους που αντίκρισαν το σκηνικό χάους που επικράτησε μετά την σφοδρή σύγκρουση, με τα αυτοκίνητα να έχουν γίνει άμορφες μάζες και την πύρινη λαίλαπα να καίει ό,τι έχει απομείνει, στο τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσα τους και ένα παιδί μόλις τριών ετών.

Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος περιγράφει τις εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα και αποκαλύπτει πως ποτέ του δεν έχει αντικρίσει κάτι παρόμοιο: «Όταν πλησίασα από μακριά είδα τους καπνούς στο πάρκινγκ. Έκοψα ταχύτητα, αυτό που αντίκρισα δεν το έχω ξαναδεί. Ένα κομμένο αυτοκίνητο, μόνο την μούρη από το αυτοκίνητο το civic. Το μόνο που φαινόταν από το δρόμο ήταν το μισό αυτοκίνητο. Και πριν ακριβώς από το πάρκινγκ υπήρχαν αντικείμενα, κομμένα λάστιχα, πλαστικό από προφυλακτήρα ή από ποδιά αυτοκινήτου». 

Ο αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει πως όταν τον προσπέρασε η Πόρσε δεν αντιλήφθηκε να είχε κάποιο πρόβλημα το αυτοκίνητο, ούτε με τα λάστιχα, ούτε με τον κινητήρα. Το μόνο που επισημαίνει και είναι βέβαιος είναι πως η Πόρσε πριν καρφωθεί πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και σκορπίσει τον θάνατο, όσο κινούνταν στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν η Πόρσε έφυγε από το οδόστρωμα, μπήκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον παράδρομο της εθνικής οδού και έπεσε με σφοδρότητα στο παρκαρισμένο Honda Civic στο οποίο βρίσκονταν ανυποψίαστοι η Αποστολία και ο μόλις τριών ετών Παύλος.

Σε ένα δεύτερο βίντεο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση φαίνονται τα δύο αυτοκίνητα να έχουν πιάσει φωτιά ενώ ο Υπάτιος, ο τραγικός σύζυγος και πατέρας δεν πιστεύει ότι μόλις έχουν φύγει από τη ζωή με αυτόν τον τραγικό τρόπο η γυναίκα της ζωής του και ο καρπός του έρωτά τους.

 


ΣΧΟΛΙΑ