• First Top Stories

    Απίστευτη πρόκληση! Νεοσύλλεκτοι φαντάροι έβγαλαν φωτογραφία σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό

    • NewsRoom
    αλβανικός αετός


    Μεγάλα ερωτηματικά και αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία νεοσύλλεκτων φαντάρων, που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

    Η φωτογραφία έχει δεχτεί πολλά επικριτικά σχόλια μετά τη δημοσιοποίηση της ενώ όπως αναφερουν οι πληροφορίες μετά από σχετική έρευνα που έγινε, προέρχεται από νεοσύλλεκτους στρατιώτες από το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολλογίου μόλις μια εβδομάδα αφού είχαν παρουσιαστεί!

    Μάλιστα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να να διερευνηθούν τυχός ποινικές διοικητικές ευθύνες για το συμβάν.

    Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

    1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

    2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

    3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες.

    αλβανικός αετός

    Η ποινή:

    Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

    Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…

    Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά… πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

    Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας.

    Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον… αλβανικό στρατό;

    Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο βίντεο! Καπετάνιος «δαμάζει» τα κύματα και δένει στο λιμάνι της Σικίνου!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Κόρη Έλληνα ηθοποιού θάφτηκε ζωντανή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Άρειος Πάγος: Άυριο η απόφαση για έκδοση των «8» στη Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ