array(0) {
}
        
    
Menu
0.52%
Τζίρος: 307.10 εκατ.

Κτηνίατροι, ψυχαναλυτές και μελετητές του Μότσαρτ: Το παράξενο καστ που αναμένεται να κληρονομήσει δισεκατομμύρια, όταν μπει στο χρηματιστήριο η εταιρεία των Leopard

Οι κ. κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή
Comments

Στην πολιτική υπάρχουν οι εντυπώσεις, υπάρχει κι η ουσία. Κάθε πολιτικός, από τον υποψήφιο για συμμετοχή σε ένα ψηφοδέλτιο μέχρι τον πρωθυπουργό, κάνει την επιλογή του: Θα επενδύσει στις εύκολες εντυπώσεις, ή στην πολιτική ουσία; Το δεύτερο, είναι ασφαλώς το δυσκολότερο.

Αυτή ήταν η σύγκρουση το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή: Πολιτική ουσία, εναντίον πολιτικών εντυπώσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επένδυσε στο επιχείρημα: Με το νόμο Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακιστεί πολλοί που έπρεπε να είναι στη φυλακή. Η κυβέρνηση γνωρίζει τους ενόχους βιαιοτήτων, όπως τα μέλη του Ρουβίκωνα, αλλά τους αφήνει ανενόχλητους. Η ανασφάλεια του πολίτη μεγαλώνει. Τα κρούσματα πληθαίνουν. Κάποιες υποθέσεις ,πράγματι εξιχνιάζονται. Αλλά το αποτέλεσμα παραμένει; Οι πολίτες αισθάνονται πιο ανασφαλείς.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, επέμεινε στην επένδυση στις πολιτικές εντυπώσεις. Εξιχνιάσαμε τρεις υποθέσεις. Δεν λέει ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Λέει τη μισή, μόνο, αλήθεια. Και χρησιμοποιεί στα ασθενή του επιχειρήματα, το γνωστό, πολυφορεμένο αμπαλάζ: Εσείς είσαστε με τη Ζίμενς, εσείς μιλάτε με περίεργους τύπους, εσείς είστε ακροδεξιοί.

Έτσι θα πάμε στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκηρυχθούν. Με επιχειρήματα από τη μια, και όξυνση για εντυπώσεις από την άλλη.

Το πρώτο εξασφαλίζει ευθυκρισία στους πολίτες, που οφείλουν να αποφασίσουν υπεύθυνα και με νηφαλιότητα.

Το δεύτερο προσφέρει πάθος, εύκολη «ταύτιση» σε περιβάλλον εντάσεων και φανατισμού.

Η επιλογή είναι πιο δύσκολη από όσο φαίνεται.

Ένας μεγάλος πολιτικός είχε πει κάποτε ότι οι λαοί συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά.

Σε ένα βαθμό, αυτό εξηγεί την άνθηση του λαϊκισμού όχι μόνο στην εποχή μας (όπου υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι) αλλά σε όλη τη νεοτερικότητα, σε όλους τους λαούς που εκφράζονται μέσα από ελεύθερες εκλογές. Σε θεσμικό πεδίο, αυτό έχει ονομαστεί «το δικαίωμα ενός λαού να κάνει λάθος». Κι αυτό αποτελεί κατάκτηση της Δημοκρατίας.

Γι αυτό είναι δυσκολότερη από όσο ακούγεται η επιλογή ενός πολιτικού αρχηγού, ανάμεσα στο επιχείρημα και την εντύπωση. Γιατί στο τέλος της ημέρας, δηλαδή στο τέλος της πολιτικής μάχης, αυτό που μετρά είναι ο νικητής της εκλογικής μάχης.

Ο Μητσοτάκης χθες επέλεξε για άλλη μια φορά το επιχείρημα. Κι ο Τσίπρας την εντύπωση. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον bras de fer, που θα κριθεί το βράδυ των επόμενων εκλογών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έχασε τον έλεγχο ο Τσίπρας στη Βουλή: «Κάτσε κάτω εσύ!»-Σε ποιον απευθυνόταν

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για ανομία και εγκληματικότητα

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η λάμψη και το ράλι των 9, ο αιφνιδιασμός Aktor και Εξάρχου, τα ραντεβού των τραπεζιτών στο Παρίσι, τι συμβαίνει με το Nammos, το «Βατερλώ» της Αντωνάκου στον ΣΕΒ, και το κάλεσμα της Themis Z
Ο μεθυσμένος Αλέξης, η ξαφνική αλλαγή του ΚΜ, γιατί έγινε έξαλλη η Δόμνα και οι «οπλάδες» που πήγαν στο Παρίσι
Μαρινάκης για Τσίπρα: Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτηνίατροι, ψυχαναλυτές και μελετητές του Μότσαρτ: Το παράξενο καστ που αναμένεται να κληρονομήσει δισεκατομμύρια, όταν μπει στο χρηματιστήριο η εταιρεία των Leopard
Γιατί ο Μητσοτάκης θα κάνει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Τι μπορεί να αλλάξει τον σχεδιασμό
Η Αμερική στο δικό της σημείο συμφόρησης
Ο μεθυσμένος Αλέξης, η ξαφνική αλλαγή του ΚΜ, γιατί έγινε έξαλλη η Δόμνα και οι «οπλάδες» που πήγαν στο Παρίσι
Φλωρίδης για Γιωτόπουλο: «Είναι 83 ετών, αλλά έχει 17 φόνους στην πλάτη του»
Ιράν: Θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» στο Ισραήλ για τα νέα πλήγματα στον Λίβανο
Ισραήλ: Αφαίρεσε από τους Παλαιστίνιους την εξουσία επί θρησκευτικού χώρου στη Χεβρώνα
Μαρινάκης για Τσίπρα: Αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται ένα κόμμα όταν έρχεται δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές
Αυτοί είναι οι όροι της προκαταρκτικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν – Τι αναφέρει για πυρηνικά και Ορμούζ
«Χαστούκι» στην Τουρκία από την Ευρωβουλή: «Δεν μπορεί να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης – Είναι πλέον μια αυταρχική χώρα»