• First Top Stories

    Πέντε υπέροχες μικρές αποδράσεις στο βουνό

    • NewsRoom


    Ο καιρός μας τα χαλάει, σύμφωνα με την ΕΜΥ, και επιτέλους έρχεται φθινόπωρο και στο βάθος πλησιάζει ο χειμώνας…! Και επειδή φέτος είμαστε λιγάκι τυχεροί παραπάνω, η 28η Οκτωβρίου “πέφτει” Παρασκευή και το τριήμερο είναι το πλέον ιδανικό για φθινοπωρινές εξορμήσεις, χειμωνιάτικα τοπία, ζεστή σοκολάτα και πολύ …χουχούλιασμα κάτω από τις κουβέρτες!

    Εμείς σας δίνουμε μερικές προτάσεις από εκείνα τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείς και να περάσεις μοναδικά παρά το κρύο που έρχεται!

    Τρίκαλα Κορινθίας

    Μόλις 2 ώρες μακρυά από την Αθήνα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι ένας από τους ωραιότερους προορισμούς για τις φθινοπωρινές αλλά και χειμερινές σας αποδράσεις. Τα Τρίκαλα εκτείνονται 3 γραφικές συνοικίες, Κάτω, Μεσαία και Άνω, όπου θα βρεις εξαιρετικές ταβέρνες, όμορφα τοπία αλλά και ξενοδοχεία για όλα τα γούστα! Επίσης λίγο πιο πάνω, στο όρος Ζήρεια, βρίσκεται το χιονοδρομικό της περιοχής. Μικρό αλλά όμορφο, σε περιμένει να κάνεις σλάλομ στις πίστες του!

    trikala korinthias 3

    Trikala Korinthias

    Xionodromiko Zireias

    Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

    Στους πρόποδες του όρους Βόρας και σε 1.200 μέτρα υψόμετρο, βρίσκεται ένας σχεδόν παραμυθένιος οικισμός, που αγαπούν και τιμούν όλοι οι Βορειοελλαδίτες, και όχι μόνο. Η Μακεδονία μπορεί να υπερηφανεύεται πρωτίστως για τη Θεσσαλονίκη της, αλλά και ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, δεν υπολείπεται σε τίποτα άλλων γνωστών χειμερινών προορισμών. Το γραφικό χωριουδάκι σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, ή Καιμάκ (για τους μυημένους), το έχουν καταστήσει top προορισμό!

    palaios agios athanasios

    kaimaktsalan 2

    KAIMAKTSALAN

    Παλαιός Παντελεήμονας

    Κάτω από το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, βρίσκεται ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό, που φέρει το όνομα Παλαιός Παντελεήμονας. Μόλις φτάσετε, αφήστε στην άκρη το αυτοκίνητό σας και περπατήστε στα στενά του δρομάκια, περιηγηθείτε στο μικρό χωριό και παγώστε για λίγο τον χρόνο!

    Palios_Panteleimonas_3

    panteleimonas-paliospanteleimonasfb7_650x488

    palaios panteleimonas

    Ζαγοροχώρια

    Τα γνωστά σε όλους μας Ζαγοροχώρια δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονται στη λίστα με τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς. Ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα γραφικά χωριά, ικανά να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στα Ζαγοροχώρια μπορείς να κάνεις πεζοπορία, ιππασία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, κανό/καγιάκ, mountain bike ή απλά να απολαύσεις τη φύση και την απόλυτη ηρεμία που τέτοια μέρη προσφέρουν.

    ovires-rogovou-papigo-zagoroxwria

    odoiporiko-sta-zagoroxoria-DSC_3476

    zagoroxoria

    Μονεμβασιά

    Και για το τέλος ένας προορισμός που μπορεί να μην είναι βουνό.. αλλά το κάστρο της θυμίζει ορεινό φρούριο! Η Μονεμβασιά είναι απίστευτα όμορφη, ρομαντική και σε πηγαίνει πίσω στον χρόνο με το μεσαιωνικό της κάστρο. Η πατρίδα του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, αποτελεί ένα συνδυασμό χειμερινού τοπίου με θέα την θάλασσα!

    14876276_10211274390714724_1176949637_o

    14858650_10211274390634722_1653637604_o

    14813380_10211274390754725_2101971657_o

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο απόλυτος προορισμός για σκι δεν είναι μόνο οι Άλπεις! Πέντε κορυφαίοι προορισμοί για ατελείωτα σλάλομ αυτόν το χειμώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αγαπημένα φθινοπωρινά στέκια της πόλης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεφάντωμα στο twitter με καλεσμένη την ξεγυμνωμένη κυβέρνηση

     

     

     

     

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ