• First Top Stories

    Όχι ΝΔ σε Πολύδωρα για ΕΣΡ: Στήριξε τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά (video)

    • NewsRoom

    Βύρων Πολύδωρας, πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό (Ε.ΠΑ.Λ.)


    Η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) συνεχίζει να κρατά σκληρή στάση ασκώντας βέτο στην πρόταση Πολύδωρα από την κυβέρνηση για την προεδρία του ΕΣΡ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στήριξε την αντίθεσή του τονίζοντας ότι ο Βύρων Πολύδωρας “με δηλώσεις του στο παρελθόν, είχε στηρίξει το νόμο Παππά, άρα δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο γι’ αυτήν την θέση. Επίσης, είναι ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, πράγμα αδιανόητο για τη ΝΔ”.

    Στη σχετική της ανακοίνωση η ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

    “Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

    Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά. 

    Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

    Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί”.

    Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε τις παρακάτω αναρτήσεις στο λογαριασμό του στο Twitter:

    Όχι και από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

    Εκτός, όμως από τη ΝΔ, την αντίθεσή τους στην επιλογή Πολύδωρα εξέφρασε και το Ποτάμι αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικότερα, το Ποτάμι υποστήριξε ότι “To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών. Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας… Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση”, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης ανήρτησε στο Twitter του τα εξής:

    Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του τόνισε ότι η πρόταση Πολύδωρα εξυπηρετεί “τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια” της κυβέρνησης.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

    “Η Δημοκρατική Συμπαράταξη παραμένει σταθερή στην θέση της, ότι θα συμβάλλει θετικά στην συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή -και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου- επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

    Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής -για τη χώρα- περιόδου 2004/2009. Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον “Υπουργό της ζαρντινιέρας”. Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ”.

    Ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εμφανίστηκε πιο αιχμηρός στα σχόλιά του στο Twitter, χαρακτηρίζοντας “ξεφτίλα” την πρόταση Πολύδωρα για την προεδρία του ΕΣΡ:

    Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βύρων Πολύδωρας: Ο εκλεκτός του Τσίπρα για πρόεδρος του ΕΣΡ -Οι πρώτες του δηλώσεις (upd)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Μαρινάκης: Θα περιμένει τον νέο νόμο και μετά θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews.gr με 5 δωροεπιταγές από τα Attica συνολικής αξίας 1000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ