• First Top Stories

    O Καμμένος λίγο πριν την καταιγίδα

    Twitter

    Πάνος Καμμένος. Αρχηγός ΑΝΕΛ


    Τι τρέχει με τον Πάνο Καμμένο; Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν πάντα ένα «αγκάθι» για τα στελέχη της Κουμουνδούρου που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τον υπουργό Άμυνας και την… παρέα του, και πολύ ευχαρίστως θα του έδειχναν την πόρτα της εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα αν δεν είχαν ανάγκη τις κοινοβουλευτικές έδρες των ΑΝΕΛ. Όμως πλέον το «βαρίδι» που αποτελεί ο Πάνος Καμμένος έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορα βαρύ, μετά από τις αποκαλύψεις για «περίεργες» συνομιλίες του με βαρυποινίτη.

    Το θέμα αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα «Καρφί», και η αλήθεια είναι ότι ακουγόταν τόσο εξωφρενικό, που δε θα μας έκανε εντύπωση αν ο Πάνος Καμμένος το αρνείτο κατηγορηματικά: Ο υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον καταδικασμένο για την υπόθεση του Noor 1 ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Δηλαδή, ένας πολιτικός αρχηγός (και δη με κρίσιμο υπουργικό πόστο) μίλησε έτσι απλά στο τηλέφωνο με έναν βαρυποινίτη, λες και είναι κάτι το καθημερινό ή ασήμαντο. Ακούγεται απίστευτο, τουλάχιστον για μία χώρα στην οποία οι νόμοι ισχύουν και τα πάντα λειτουργούν φυσιολογικά.

    Στην Ελλάδα, όμως, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, και γι’ αυτό ο Πάνος Καμμένος ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι όντως μίλησε με τον Μάκη Γιαννουσάκη, μέσω μίας ανακοίνωσης που εξέδωσε το κόμμα του:

    «Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση. Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1».

    Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό».

    Επομένως, είναι αλήθεια: Ο Πάνος Καμμένος παραδέχεται ότι μετέφερε στην εισαγγελία και στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή το αίτημα ενός βαρυποινίτη, με τον οποίο ο ίδιος συνομίλησε – ως τι, αλήθεια; Ως πολιτικό πρόσωπο; Ως υπουργός Άμυνας; Ως δικαστικός διαμεσολαβητής; Ως τι;

    Η υπόθεση αυτή, όπως είναι φυσικό, προκαλεί οργή όχι μόνο στην αντιπολίτευση, που αναδεικνύει το ζήτημα, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι έτοιμη να καταθέσει και σχετική ερώτηση στη Βουλή, αλλά και στην κυβέρνηση, καθώς σε μία περίοδο που το Μαξίμου προσπαθεί να «πλασάρει» τη συμφωνία στο Eurogroup στην κοινωνία για να κερδίσει πόντους, ο Πάνος Καμμένος έρχεται να σαμποτάρει τις προσπάθειες αυτές με το να είναι απλά… ο εαυτός του.

    Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Γιαννουσάκη: είχε προηγηθεί η περίφημη ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Twitter με μία γραβάτα την οποία κοσμούσαν γεννητικά όργανα (!), ανήμερα του Eurogroup, η οποία επίσης προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στο Μαξίμου, ενώ ο υπουργός Άμυνας έχει δείξει και αρκετά ενοχλητικά σημάδια αλαζονείας και μεγαλομανίας, με αποκορύφωμα την παρουσία στελεχών της μπάντας του στρατού σε εκδήλωση για τα γενέθλιά του στο σπίτι του.

    Πρόκειται για συμπεριφορές που σίγουρα δεν ταιριάζουν στο προφίλ ενός σοβαρού πολιτικού, και μολονότι στην Κουμουνδούρου ήξεραν λίγο-πολύ όταν συνεργάζονταν με τον Πάνο Καμμένο ότι θα είχαν τέτοιου είδους προβλήματα, η τελευταία εξέλιξη με την υπόθεση Γιαννουσάκη είναι κάτι παραπάνω από έναν κλασικό «πονοκέφαλο», από αυτούς που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προκαλεί τακτικά στο Μαξίμου. Είναι μία καταιγίδα εν τη γενέσει της, και όταν αυτή ξεσπάσει, ο Πάνος Καμμένος θα συγκεντρώσει πάνω του, εν είδει αλεξικέραυνου, όλους τους κεραυνούς…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος ξανά στο Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος έξω από τζαμί (pics-video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στέλεχος ελβετικής τράπεζας δικάζεται ξανά σήμερα για απάτη σε βάρος Ελλήνων επενδυτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο:Τι συμβαίνει με την Intralot και το Enterprise Greece;



    ΣΧΟΛΙΑ