• First Top Stories

    Φταίνε… τα ορφανά του Σημίτη: Δεν είπα για 50 εκατ. του Σόρος στην κυβέρνηση, λέει ο Καμμένος

    • NewsRoom


    Η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά συνεχίζεται αμείωτη, με τον υπουργό Άμυνας να προχωρά σήμερα, με αρκετή καθυστέρηση, στη διάψευση όσων ανέφερε προ ημερών σε συνέντευξή του ο Νίκος Κοτζιάς, δηλαδή ότι ο Πάνος Καμμένος είπε στο περιβόητο πια υπουργικό συμβούλιο ότι ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος έχει δώσει χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση.

    Συνδέοντας την υπόθεση αυτή με την προφυλάκιση Παπαντωνίου και χωρίς αναφορά στον κ. Κοτζιά, ο κ. Καμμένος έγραψε στο Twitter: «Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες».

    Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου , εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες

    Σε συνέντευξη που είχε δώσει προ ημερών σε κρητικό κανάλι, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία, σύμφωνα με την οποία ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση. Είχε συμπληρώσει ότι προς έκπληξη και απογοήτευσή του κανείς παριστάμενος υπουργός δεν αντέδρασε εκτός του ιδίου.

    «Ο εν λόγω κύριος (ο Πάνος Καμμένος) διατεινόταν παντού ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια προσωπική πρωτοβουλία του Κοτζιά και πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτά έβγαινε και έλεγε έξω. Ότι δήθεν ο ΥΠΕΞ, δηλαδή εγώ, κινούμαι μόνος μου και πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχε άγνοια» ανέφερε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και συνέχισε: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους.

    » Τα είπε αυτά στο Υπουργικό Συμβούλιο. Και ξέρετε κάτι; Ουδείς, μα ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανείς άλλος στο Υπουργικό Συμβούλιο δε μίλησε, ούτε ο πρωθυπουργός. Εγώ είπα ένα απλό πράγμα: Ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και να πέφτουν και πάνω στην παραβίαση της πολιτικής τόνοι λάσπης, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης αυτής» είπε πει ο κ. Κοτζιάς, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

    ΝΔ: Έστειλε το θέμα στην εισαγγελέα ΑΠ

    Το tweet Καμμένου ήρθε λίγη ώρα, αφού έγινε γνωστό ότι η ΝΔ έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το βίντεο με τη συνέντευξη Κοτζιά, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητάει εξηγήσεις.

    Η Δημοκρατική Συμπαρατάξη με ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό ζητάει να πληροφορηθεί αν αληθεύει ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η συζήτηση στράφηκε γύρω από χρηματοδοτήσεις από τον Τζορτζ Σόρος για την προώθηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

    «Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Τζωρτζ Σόρος. Δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία, αλλά δημοσίως πια ο κ. Κοτζιάς. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει στους πολίτες ποιους εννοεί ο κ. Καμμένος ότι χρηματίζονται ή έχει πάθει ξανά αφωνία, όπως στο υπουργικό συμβούλιο;» ανέφερε σε ανακοίνωση η ΝΔ.

    Απάντηση στα όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς έδωσε χθες από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό, το κάνει με θάρρος, αναλαμβάνει προσωρινά θέλω να πιστεύω το πολιτικό κόστος και να το πληρώσει, επειδή θεωρεί ότι κάνει αυτό που είναι καθήκον της».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Απασφάλισε» ο Κοτζιάς: Ο Καμμένος έλεγε στο υπουργικό πως ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση και κανείς δεν του απαντούσε! (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκος Κοτζιάς: Το δικό μου στόμα δεν κλείνει, δεν εκβιάζομαι – Η Μακεδονία δεν είναι όλη Ελληνική (video)



    ΣΧΟΛΙΑ