• First Top Stories

    Νίκος Παππάς: Η είδηση ήταν η εμφάνιση!

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης


    Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ηχηρής σιωπής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, μιλώντας για όλη την πολιτική επικαιρότητα. Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι είπε ότι τα αίτιά της είναι πολύ βαθιά και δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έγιναν λάθη στην αντιμετώπιση της καταστροφής.

    Παράλληλα, όμως, επισήμανε ότι οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν πρωτόγνωρες. Για παράδειγμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, καταγράφηκαν άνεμοι εντάσεως 10-11 μποφόρ στη στεριά.

    Αναφερόμενος στο θέμα των παραιτήσεων και των αποπομπών, δήλωσε -μιλώντας στον ΑΝΤ1- ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με υπευθυνότητα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια «πολιτικής εργαλειοποίησης» της τραγωδίας.

    Μίλησε και για το θέμα των αυθαιρέτων δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις κατεδαφίσεις. Μάλιστα, όπως είπε, δεν έχουμε το άλλοθι της γραφειοκρατίας και θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με την ύψιστη ωριμότητα.

    Ο κ. Παππάς ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε την αυτοκριτική της ως όφειλε και μάλιστα με πρώτον απ’ όλους τον πρωθυπουργό.

    Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του προγράμματος και την μεταμνημονιακή εποχή, υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα δύσκολα τελείωσαν, αλλά οι αλλαγές θα γίνουν αισθητές στην καθημερινότητα και μάλιστα υποσχέθηκε και την διανομή κοινωνικού μερίσματος.

    Ερωτηθείς για τον χρόνο των εκλογών είπε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και το αν θα υπάρξει εκ νέου συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, είναι ένα ερώτημα που θα απαντήσει ο λαός με τη ψήφο του. Για τον ανασχηματισμό είπε ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού, ενώ ερωτηθείς εάν θέλει να παραμείνει στο υπουργείο του, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας πως είναι μια ερώτηση-παγίδα, που ό,τι και να απαντήσεις, θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μονόδρομος ο ανασχηματισμός: Άρχισαν τα γράψε-σβήσε



    ΣΧΟΛΙΑ