• First Top Stories

    Απίστευτο: Ποιος επιχειρηματίας που δημιούργησε την τεχνολογική φούσκα της 10ετίας επιστρέφει στις Business 

    the wise man

    the wise man


    Τάσος Γιαννίτσης. Πρόεδρος Lamda Development
    Τάσος Γιαννίτσης. Πρόεδρος Lamda Developmen

    “Τι θα γίνει με το αμαξοστάσιο;” Τον μπελά του βρήκε χθες, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Lamda Development, ο πρόεδρος της εταιρείας και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ένας ηλικιωμένος κύριος ο οποίος επέμενε να ρωτάει τι θα γίνει με το αμαξοστάσιο της Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ) στο χώρο του πρώην αεροδρομίου! Κάθε φορά που κάποιος ήθελε να ρωτήσει κάτι άλλο ο συμπαθής κύριος, που μάλλον ήταν “πράκτωρ” των οδηγών τρόλεϊ και λεωφορείων, συμπλήρωνε “και πείτε μας τι θα γίνει με το αμαξοστάσιο!” Μεταξύ μας, ούτε στην κυβέρνηση ξέρουν τι θα γίνει με το αμαξοστάσιο, οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζει ο Γιαννίτσης.

    Να σας πούμε εμείς τι θα γίνει; Θα αφήσουν το πρόβλημα μέχρι την τελευταία στιγμή και τότε θα αδειάσουν το Ελληνικό όπως – όπως αφού δεν υπάρχουν τα 30 εκατ. ευρώ που θέλει η ΟΣΥ για νέο αμαξοστάσιο! Αφήστε που δε χρειάζεται νέο αμαξοστάσιο αν καθαρίσουν τα υφιστάμενα από τα παρατημένα / σκουριασμένα λεωφορεία. Μην το πείτε, όμως, στους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών γιατί έτσι θα χαθούν οι υπερωρίες!

    Ποιος θέλει να βαπτιστούν δάσος τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό;

    Όποιος ρίξει μια προσεκτική ματιά στον χάρτη με το project του Ελληνικού, όπως το έχει σχεδιάσει η Lamda Development θα δει πως στα αριστερά της επίμαχης έκτασης των 37 στρεμμάτων υπάρχουν σήμερα αρκετές κατοικίες. Σε ορισμένες από αυτές κατοικούν ισχυροί παράγοντες όχι μόνο της Γλυφάδας.

    Να γιατί ο δασάρχης Πειραιά αποφάσισε πως είναι δάσος τα δέντρα που φύτεψαν προ δεκαετιών οι κορασίδες του Pierce που στεγάζονταν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου!

    Ορισμένοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως και ο δήμαρχος Γλυφάδας μετέφερε στη διοίκηση της Ελληνικόν ΑΕ αίτημα των κατοίκων ώστε να μετατοπιστεί ένας ουρανοξύστης που θα κατασκευαστεί ακριβώς στην έκταση των 37 στρεμμάτων γιατί θα κόβει τη θέση των κατοίκων προς τη θάλασσα.

    Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, όπως καταλαβαίνετε. Ειδικά όταν η διοίκηση της Lamda Development επέμενε χθες πως αυτά τα 37 στρέμματα είναι το κομβικότερο σημείο της μεγάλης επένδυσης.

    Κανένας δεν χάνεται (Globo Case) 

    Κωστής Παπαδημητρακόπουλος. Τέως επικεφαλής Globo
    Κωστής Παπαδημητρακόπουλος. Τέως επικεφαλής Globo

    Θυμάστε την εισηγμένη στην εναλλακτική αγορά του Λονδίνου ελληνική εταιρεία Globo που κάθε μήνα έπαιρνε βραβεία καινοτομίας, εξαγωγικών επιδόσεων και επιχειρηματικότητας; Θα θυμάστε, επίσης, πως τον Οκτώβριο του 2015 αποκαλύφθηκε πως η πλειοψηφία του τζίρου που παρουσίαζε η Globo ήταν “πέτσινος” και αφορούσε πωλήσεις σε άγνωστες εταιρείες που είχαν έδρες σε διαμερίσματα ανά τον πλανήτη! Νύχτα έφυγε από το χρηματιστήριο του Λονδίνου η εταιρεία με σοβαρότατο πλήγμα για την ελληνική τεχνολογική κοινότητα.

    Νύχτα έφυγε και ο διευθύνων σύμβουλος και πολυβραβευμένος (ακόμα και ως Manager of the Year!) Κωστής Παπαδημητρακόπουλος που έδινε συνεντεύξεις για να μας εξηγήσει πως καινοτομείς και εξάγεις!

    Ομως είχε προλάβει να πουλήσει 38 εκατ. μετοχές της Globo μία ημέρα πριν σκάσει. Τώρα μαθαίνουμε πως επανέρχεται στην αγορά της “καινοτομίας” μέσω εφαρμογής που υποτίθεται πως σε βοηθάει να βρεις θέση στάθμευση μέσω κινητού τηλεφώνου.

    Είπαμε, στην Ελλάδα η καινοτομία συνδέεται μόνο με τα κινητά τηλέφωνα και τους μεσάζοντες. Άλλοι κλάδοι φαίνεται δεν υπάρχουν. Και το ξέρει αυτό ο κ. Παπαδημητρακόπουλος.

    Θεωρείστε σίγουρο πως κάποιο από τα επιδοτούμενα σχήματα private equity θα εκτιμήσει πως η ιδέα είναι κορυφαία και θα επενδύσει 2 – 3 εκατομμύρια… Όλοι έχουν δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη δημιουργία φούσκας.

    Φιέστα εν μέσω αποριών

    Τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου θα κηρύξουν σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, που εισάγεται στο Χ.Α., Ιάσων Ρουσόπουλος.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ήταν ειδικός σύμβουλος του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά όπως φαίνεται δεν τον ακολούθησε στη Λαϊκή Ενότητα. Μάλλον επειδή δεν ήρθαν τα πέντε δισεκατομμύρια από τη Ρωσία που περίμενε από ημέρα σε ημέρα το επιτελείο του πρώην υπουργού!

    Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση κάνει την πάπια σε σχέση με τη σύμβαση μετόχων του ΑΔΜΗΕ μεταξύ δημοσίου και κινεζικής State Grid μέσω της οποίας δίνουμε γη και ύδωρ στην τελευταία. Με αγωνιστική διάθεση πάντα!



    ΣΧΟΛΙΑ