• First Top Stories

    Η «Βαβέλ» του Τσίπρα: Το ένα λάθος μετά το άλλο


    Σε κυκεώνα έχει εισέλθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από σειρά λαθών από το κυβερνητικό του επιτελείο, έναν μήνα μόλις μετά τις εξαγγελίες από τη ΔΕΘ.

    Τα προβλήματα είναι πολλά και καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα περί «success story» αφήνοντας έκθετο τον  πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησής του.

    Από τα «επενδυτικά φάουλ» έως και την κακή διαχείριση της κρίσης στον Σαρωνικό, η κυβέρνηση Τσίπρα μετρά ένα μπαράζ λανθασμένων χειρισμών που δυσχεραίνουν την προσπάθεια του Μαξίμου να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό.

    Πέραν αυτών των ζητημάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αναταραχή: Ενδεικτικά, η προαναγγελία αποχώρησης του ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου, οι αποστάσεις που τήρησε ο Π. Σκουρλέτης για το ζήτημα του Ελληνικού καθώς και η συμμετοχή του Ν. Φίλη σε διαμαρτυρία των αρχαιολόγων πριν τη συνεδρίαση του ΚΑΣ, αποτελούν ορισμένες από τις «παραφωνίες» στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος.

     Μία άλλη παραφωνία υπήρξαν οι χειρισμοί του ζητήματος ρύπανσης του Σαρωνικού και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο αρμόδιος υπουργός πως η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού, τα όσα ειπώθηκαν περί «λογοπαιγνίου» κ.ο.κ.

    Όλα τα παραπάνω οδηγούν στα εξής συμπεράσματα;

    -Το επενδυτικό τσουνάμι που προανήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός τείνει να εξανεμιστεί. Εκτός από τα προβλήματα με την Eldorado, η αραβική Al Rayan με ανακοίνωσή της τις προηγούμενες ημέρες ανήγγειλε την απόφασή της να «παγώσει» επενδύσεις στη χώρα.

    -Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επαρκώς στη διαχείριση κρίσεων. Ενδεικτική είναι η σχετική έκθεση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής -η οποία αποσύρθηκε τελικά- αναφέρει τις τεράστιες συνέπειες της ρύπανσης στο Σαρωνικό, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της ηγεσίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καλούν Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στα Σκόπια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… Παρά το Brexit οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα – ποιοι περισσότερα



    ΣΧΟΛΙΑ