• First Top Stories

    Την φωτογραφία του μακελάρη του Λονδίνου έδωσαν οι βρετανικές Αρχές – Ποιος ήταν ο Καλίντ Μασούντ (pics)

    Μασούντ


    Την πρώτη πρόσφατη φωτογραφία του Καλίντ Μασούντ, του δράστη της διπλή τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα η Σκότλαντ Γιαρντ.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγο καιρό, στο πλαίσιο της έκδοσης νέας ταυτότητας του 52χρονου άνδρα.

    masood

    Ταυτόχρονα, στα βρετανικά μέσα είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερες φωτογραφίες του Μασούντ από τα εφηβικά χρόνια του, στην οποία εμφανιζόταν να ποζάρει χαμογελαστός με την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του, σε ηλικία 15 ετών.

    Ο Μασούντ (το αληθινό όνομα του οποίου είναι Έιντριαν Ατζάο) πιστεύεται ότι ασπάστηκε το Ισλάμ και ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσα στις βρετανικές φυλακές, όπου εξέτισε ποινή δύο ετών μετά από την επίθεσή του με μαχαίρι σε έναν άνδρα έπειτα από καυγά.

    Ποιος ήταν ο Καλίντ Μασούντ

    Ο 52χρονος Καλίντ Μασούντ γεννήθηκε στο Ντάρτφορντ του Κεντ ανήμερα των Χριστουγέννων του 1964. Η μητέρα του, Τζάνετ, τον έφερε στον κόσμο σε ηλικία 17 ετών και τον βάφτισε Έιντριαν. Δύο χρόνια αργότερα η γυναίκα ξαναπαντρεύτηκε και ο γιος της πήρε το επώνυμο του πατριού του, Ατζάο.

    3E9716B500000578-4345016-image-m-61_1490359227432

    Τα παιδικά χρόνια του Μασούντ ήταν αρκετά ήρεμα, αφού η οικογένειά του ήταν αρκετά ευκατάστατη και δεν του έλειπε τίποτα. Για τις επιδόσεις του στο σχολείο δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά πράγματα, πέρα από το γεγονός ότι αγαπούσε τον αθλητισμό, και συγκεκριμένα το μπάσκετ. Η αγάπη του για τα σπορ είναι κάτι που διατήρησε και στα μετέπειτα χρόνια της ζωής του, με ιδιαίτερη έμφαση στο μπόντι μπίλντινγκ. Ωστόσο μετά τα 18 του χρόνια είχε αρχίσει να αφιερώνει πολύ χρόνο και σε άλλες δραστηριότητες, πολύ πιο ανθυγιεινές και παράνομες.

    asdgad

    Το ποινικό μητρώο του Μασούντ, ο οποίος χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα για τις παρανομίες του (συμπεριλαμβανομένου και του επωνύμου του βιολογικού του πατέρα, Ελμς) ξεκίνησε στα 18 του, με μια καταδίκη για βανδαλισμό.

     

    Ο Μασούντ κατάφερε να μείνει εκτός φυλακής μέχρι τα 35 του χρόνια. Το 2000, έχοντας μεθύσει σε μια παμπ του ήσυχου χωριού του Σάσεξ όπου διέμενε με τα αδέρφια του, καυγάδισε με έναν άνδρα και του κομμάτιασε το πρόσωπο με ένα μαχαίρι. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει τότε στο δικαστήριο, είχε διαπράξει το έγκλημα υπό ψυχολογική πίεση, αφού τόσο εκείνος όσο και οι δικοί του ένιωθαν αποκομμένοι από την μικρή βρετανική κοινότητα, όπου ο ρατσισμός ήταν έντονος.

    3E8893D300000578-4345016-Revealed_This_is_extremist_Khalid_Masood_52_who_was_known_to_MI5-m-78_1490366187581

    Ο Μασούντ πέρασε δύο χρόνια στη φυλακή για το έγκλημά του. Πρόκειται για το διάστημα όπου οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι ο άνδρας ασπάστηκε το Ισλάμ και άρχισε να μυείται στον εξτρεμισμό από συγκρατούμενός του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, αυτή ήταν η εποχή που ο άνδρας μπήκε στο ραντάρ της ΜΙ5, λόγω των σχέσεών του με γνωστούς τζιχαντιστές. Ωστόσο θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας φιγούρα στους συγκεκριμένους κύκλους, γεγονός που εξηγεί γιατί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έπαψε να τον παρακολουθεί μετά από ένα διάστημα.

    Το 2004, ο Μασούντ παντρεύτηκε τη μουσουλμάνα σύζυγό του. Έκτοτε ζούσε με εκείνη και τα τρία παιδιά που απέκτησαν μια νομάδικη ζωή, μετακομίζοντας από περιοχή σε περιοχή, με τις παρανομίες του να αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματός τους. Κατάφερναν ωστόσο να διατηρούν το προσωπείο μια φυσιολογικής οικογένειας, γεγονός που αποτυπώνεται στην έκπληξη των γειτόνων τους, οι οποίοι περιέγραψαν τον Μασούντ ως «φιλικό άνθρωπο» και «ευτυχισμένο οικογενειάρχη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O 52χρονος Khalid Masood ήταν ο τζιχαντιστής που αιματοκύλησε το Λονδίνο, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ