• First Top Stories

    Το’πε και το’κανε ο Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους τη Συρία

    Συρία - ΗΠΑ


    Ο Αμερικανός πρόεδρος το’πε και το’κανε: Επιτέθηκε στη βάση αλ Σαριάτ στη Συρία με 59 πυραύλους Τόμαχοκ.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «κάτι πρέπει να γίνει με τον Άσαντ» και έτσι λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα (ώρα Συρίας) πραγματοποιήθηκε επίθεση, που είχε τα συριακά μαχητικά, υποδομές, ραντάρ και αποθήκες πυρομαχικών, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

    Από τη βάση αυτή στη Συρία, θεωρείται πως απογειώθηκαν τα συριακά μαχητικά που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες την επιχείρηση από την οποία προκλήθηκε η επίθεση με χημικά όπλα στην επαρχία Ιντλίμπ.

    H στιγμής της εκτόξευσης ενός εκ των 59 πυραύλων:
    Οι αμερικανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στις 4 τα ξημερώματα:

    Η αεροπορική βάση αλ Σαριάτ

    Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε για την επικείμενη επίθεση, μέσα από το διάγγελμά του από τη Φλόριντα, καλώντας όλα τα πολιτισμένα κράτη «να σταθούν στο πλευρό μας προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την αιματοχυσία στη Συρία αλλά και για να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία παντός είδους».

    Όπως είπε χαρακτηριστικά «την Τρίτη ο δικτάτορας Μπασάρ αλ Ασάντ πραγματοποίησε μια τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων ανθρώπων. Ο Άσαντ έπνιξε αθώους άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Ήταν ένας αργός και βίαιος θάνατος για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και μωρά σφαγιάστηκαν σε αυτή την βαρβαρική επίθεση».

    «Είναι προς το ζωτικής σημασίας συμφέρον της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών να προλαμβάνει και να αποτρέπει την διάδοση και χρήση των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την σύμβαση για τα χημικά όπλα, και αγνόησε τις προτροπές του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Πεντάγωνο ενημέρωσε τον Τραμπ για τις επιλογές επέμβασης στη Συρία – «Πρόθυμος» να βοηθήσει ο Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάριο Ντράγκι: Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΔΝΤ: Έχει γίνει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις – Παραμένουν ανοιχτά σημαντικά θέματα



    ΣΧΟΛΙΑ