• First Top Stories

    Λίγο πριν πατήσει το κουμπί των πλειστηριασμών η κυβέρνηση θυμήθηκε την προστασία της πρώτης κατοικίας

    κατασχέσεις


    Την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έχει σκοπό να διαπραγματυετεί η κυβέρνηση με τους θεσμούς ενόψει και της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τις προσεχείς ημέρες.

    Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε να ζητήσουν από τους δανειστές να παραταθεί ο νόμος Κατσέλη που λήγει στο τέλος του 2018 εξετάζοντας παράλληλα τους τρόπους αποτροπής του κινδύνου να βγει στο πλειστηριασμό η κύρια κατοικία των δανειοληπτών, αλλά και η αναζήτηση καχύτερων τρόπων εκδίκασης των αιτήσεων ρύθμισης των οφειλών των νοικοκυριών.

    Πρίν λίγες ημέρες στο θέμα της διαπραγμάτευσης της επέκτασης προστασίας της α’ κατοικίας είχε αναφερθεί και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στη Βουλή τονίζοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι η ουσιαστική προστασία του αδύναμου οφειλέτη και γι’ αυτό προωθούμε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τις επιχειρήσεις και διαπραγματευόμαστε την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας κατά το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά». Επίσης, διευκρίνησε ότι η κυβέρνηση «θα… διαπραγματεί την παράταση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόκληση: Μπαρ-εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη είχε κόψει 2.231 παράνομες αποδείξεις!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Koμισιόν καρφώνει τον Τσίπρα: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε ποια επιδόματα θα καταργηθούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στρατηγική κίνηση, η προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ για αμφισβητήσιμη δημοσκόπηση

     



    ΣΧΟΛΙΑ