• First Top Stories

    Η Μαρίν Λε Πεν παραδέχθηκε την ήττα της: «Το Εθνικό Μέτωπο πρέπει να ανανεωθεί εκ βάθρων» (video)

    H Μαρίν Λεπέν μιλά μπροστά από μια γαλλική σημαία

    Μαρίν Λεπέν


    Ούτε στιγμή δεν περίμενε η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, για να αναγνωρίσει την ήττα της στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών από τον Εμμανουέλ Μακρόν.

    Κατά το μήνυμά της στον Γαλλικό λαό, η κα Λε Πεν ανέφερε αρχικά πως θα  ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Μακρόν για την προεκλογική εκστρατεία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

    Η κα Λε Πεν, στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους 11 εκατομμύρια ψηφοφόρους της καθώς και τις προσωπικότητες οι οποίοι τη στήριξαν δημοσίως. «Με αυτό το ιστορικό και μαζικό αποτέλεσμα οι Γάλλοι όρισαν το κίνημά μας ως την πρώτη δύναμη αντιπολίτευσης» τόνισε η κα Λε Πεν.

    «Ο πρώτος γύρος επικύρωσε την αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Αυτό θα φανεί και στις βουλευτικές εκλογές. Θα ηγηθώ του κινήματος γιατί ανησυχούμε για τη νέα πενταετία. Το Εθνικό Μέτωπο πρέπει να ανανεωθεί εκ βάθρων. Προτείνω να δρομολογήσουμε βαθιά ανανέωση, η οποία είναι αναγκαία για τη χώρα. Καλώ τους πατριώτες για το νέο προεκλογικό αγώνα που ξεκινά από σήμερα το βράδυ. Ζήτω η Δημοκρατία, ζήτω η Γαλλία!», ολοκλήρωσε την ομιλία της η κα Λε Πεν.

    Το ποσοστό που κατάφερε να σημειώσει το Εθνικό Μέτωπο αποτελεί το υψηλότερο στην ιστορία του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο Εμμανουέλ Μακρόν με ποσοστό άνω του 65% (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ