• First Top Stories

    Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει: Δεν έχουμε εσωτερικές διαφωνίες για το θέμα της Ελλάδας

    ΔΝΤ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις


    Διέψευσε το δημοσίευμα των New York Times, που ανέφερε ότι στο εσωτερικό του ΔΣ του Ταμείου υπάρχουν διαφορές αναφορικά με τι πρέπει να γίνει σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, προχώρησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

    Σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν εσωτερικοί διχασμοί στο ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας»

    Τι ανέφερε το δημοσίευμα των New York Times

    Καθώς το ΔΝΤ πλησιάζει στην έβδομη επέτειο της εμπλοκής του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, παρουσιάζεται διχασμένο για το αν θα πρέπει να παρέχει νέα δάνεια στην σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα, αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times.

    Όπως αναφέρεται στο άρθρο, σε περίπτωση μη συμφωνίας ΔΝΤ – Ευρώπης για το νέο πρόγραμμα διάσωσης ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η αποπληρωμή χρέους ύψους 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο από την Αθήνα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό θέμα έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα υπαρξιακού ζητήματος για το ίδιο το Ταμείο:

    «Από τη μια πλευρά, έχει επικριθεί για υπερβολική χορήγηση πόρων στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ειδικά για το δάνειο στην Ελλάδα το 2010, ωστόσο, ταυτόχρονα, «έχει υποχρέωση να δανείζει σε χώρες που είναι σε ανάγκη όπως και να διασφαλίζει την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα».

    Καταλήγοντας, πάντως, το άρθρο σημειώνει ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες εαρινές συζητήσεις, τα ερωτήματα για την Ελλάδα δεν μονοπώλησαν τη συζήτηση αυτή την εβδομάδα, με βασικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος να είναι η ανάκαμψη των αναδυόμενων αγορών, η βελτιωμένη προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης και η αβεβαιότητα για τη δέσμευση της διοίκησης Τραμπ στις πολιτικές ελεύθερου εμπορίου που προωθεί το ΔΝΤ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα δημοσκόπηση της KAΠΑ Research: Προβάδισμα 7,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουριστικές επιχειρήσεις, οι χειρότεροι κακοπληρωτές – Πώς θα κινηθούν οι τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εξώδικα σε πάνω από 50.000 δανειολήπτες ετοιμάζουν να στείλουν οι τράπεζες τις επόμενες μέρες



    ΣΧΟΛΙΑ