• First Top Stories

    Απίστευτος ο Καρανίκας: Ενοχοποίησε την Eldorado με μια άσχετη φωτογραφία

    • NewsRoom
    Καρανίκας


    Μπορεί η είδηση της ημέρας να ήταν η ανακοίνωση της αναστολής των επενδύσεων της Καναδικής εταιρίας Eldorado Gold στην Ελλάδα, ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, που με την αμίμητη ανάρτησή του στο Facebook, χθες, έστελνε στα τσακίδια την Eldorado, την καταριόταν να μην στεριώσει πουθενά, συνοδεύοντάς τη με μια «αποκαλυπτική» φωτογραφία που δείχνει το «μέγεθος της καταστροφής».

    Η μία φωτογραφία που χρησιμοποίησε, όμως ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού είναι πραγματική αλλά άσχετη με τις εργασίες της Eldorado Gold.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr, στη φωτογραφία βλέπουμε τον κόλπο του Στρατωνίου Χαλκιδικής μετά την μεγάλη πλημμύρα του 2010. Είναι πραγματικά αδύνατο να ευθύνεται η εταιρία Eldorado καθώς το 2010 δεν είχε ξεκινήσει εργασίες εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

    Σύμφωνα με πόρισμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στις 10 Φεβ. 2010 σημειώθηκε μεγάλη πλημμύρα στο Στρατώνι Χαλκιδικής και τεράστιες ποσότητες υδάτων και στερεών υλικών πέρασαν μέσα από το χωρίο και χύθηκαν στο κόλπο του Στρατωνίου. Παρόμοιου τύπου και έντασης φαινόμενα και σημαντικές καταστροφές παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής (Γομάτι, Σάρτη, Συκιά, Νικήτη κ.α).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Καρανίκας: Η Megaλη επιστροφή. Παίρνει 3.000 ευρώ και στέλνει στα τσακίδια 2.500 εργαζομένους της Eldorado Gold

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανάρτηση – φάντασμα του Καρανίκα για την El Dorado: Διαγράφτηκε αλλά… επανήλθε!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Eldorado Gold: Το tweet Κικίλια για το περιβόητο post του Καρανίκα



    ΣΧΟΛΙΑ