• First Top Stories

    Τόσκας: Τα δέματα ήταν σαν πασχαλιάτικα βαρελότα – Δεν έχουμε ενδείξεις ότι έφυγαν άλλα (video)

    • NewsRoom
    Τόσκας

    Νίκος Τόσκας. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Ήταν μικρής ποσότητας πυρίτιδα, από το υλικό που χρησιμοποιούμε στα πυροτεχνήματα, όπως τα…. πασχαλιάτικα βαρελότα, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για τα δέματα που έφτασαν στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο.

    Ο κύριος Τόσκας δήλωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ότι έφυγαν κι άλλα τέτοια πακέτα προς άλλους προορισμούς, αν και την ίδια ώρα πηγές από την Αντιτρομοκρατική επισημαίνουν ότι υπάρχει αγωνία για το αν οι τρομοκράτες έχουν στείλει κι άλλα «τρομοδέματα» με άγνωστους ακόμα παραλήπτες.

    «Δεν υπάρχει ένδειξη ότι έχουν φύγει άλλα τέτοια δέματα», είπε και πρόσθεσε πως «οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, προφανώς είναι από την ίδια πηγή, από την οποία δεν έχει γίνει τελική ανάληψη ευθύνης». «Είναι οι ουρές της γνωστής οργάνωσης των Πυρήνων, υπολείμματα θα έλεγα, που θέλουν να δείξουν ότι υπάρχουν ακόμα», συμπλήρωσε.

    Η εκτίμηση και η ανάλυση που ήρθε κυρίως από την Γερμανία κάνει λόγο για πολύ μικρή ποσότητα πυρίτιδας, ανέφερε ο υπουργός. Ακόμα περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες από την Γαλλία, όπου πάντως ο αστυνομικός υπεύθυνος της έρευνας είπε ότι ο φάκελος που εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ, τραυματίζοντας μια γυναίκα, περιείχε «ελάχιστη ποσότητα πυρίτιδας», πρόσθεσε ο κύριος Τόσκας μιλώντας στον Σκάι.

    Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έκαναν όλο το βράδυ ελέγχους, προκειμένου να δούμε τι δεν πάει καλά με τα συστήματα ασφαλείας, τόσο εδώ όσο και στην Ευρώπη, είπε ακόμα ο κύριος Τόσκας, που όμως δεν θέλησε να πει αν η μικρή ποσότητα πυρίτιδας δεν είναι ανιχνεύσιμη από τα μηχανήματα ασφαλείας. «Δεν θα βιαστώ να βγάλω συμπέρασμα, πριν πουν οι ειδικοί τι φταίει. Τα μηχανήματα είναι τα τελειότερα, αγοράστηκαν πριν από τρεις μήνες», είπε.

    Ο κύριος έλεγχος γίνεται στο αεροδρόμιο, πριν την φόρτωση, εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες οι δικές μας, εξήγησε ο κύριος Τόσκας.

    Τίθεται γενικότερο θέμα, που πρέπει να εξετάσουν όλοι γιατί ακόμα και οι πολύ μικρές ποσότητες μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, κατέληξε.

    Αυτή την ώρα ο κύριος Τόσκας έχει συνάντηση στο γραφείο του με τον Βασίλη Κικίλια, που εμφανιζόταν ως αποστολέας στο πακέτο που έφτασε και εξερράγη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Think about it: Το προκλητικό μήνυμα του Αλβάρο στην Αθηνά Ωνάση μέσω instagram

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με επιχειρηματία από τα Πατήσια: Τον απήγαγαν και τον λήστεψαν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχεται καλοκαίρι: Αυτές είναι οι τροφές που αδυνατίζουν σύμφωνα με ειδικούς



    ΣΧΟΛΙΑ