• Πολιτική

    ΗΠΑ: Συνελήφθη 43χρονος που έστειλε παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα στον στρατό και τη CIA


    Στη σύλληψη ενός άνδρα από την Ουάσιγκτον προχώρησε το FBI, καθώς φέρεται να έστειλε δέματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες, τα οποία όμως δεν εξερράγησαν, σε εγκαταστάσεις του αμερικανικού στρατού και σε ένα ταχυδρομείο της CIA.

    Ο ύποπτος, που ονομάζεται Ταν Κονγκ Φαν, ηλικίας 43 ετών, συνελήφθη χθες στο σπίτι του στο Έβερετ της Ουάσιγκτον από ομοσπονδιακούς πράκτορες και αστυνομικούς, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Σιάτλ αργότερα σήμερα.

    Τα ύποπτα δέματα παρελήφθησαν χθες Δευτέρα στο Φορτ Μπελβουάρ στη Βιρτζίνια, τη βάση Ανακόστια Μπάλινγκ, στην περιοχή της Κολούμπιας και το Φορτ Λέσλι Τζ. Μακνερ στην αμερικανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το FBI.

    Επίσης, δέματα εστάλησαν στις ταχυδρομικές υπηρεσίες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού στο Ντάλγκρεν της Βιρτζίνιας και στη CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνιας.

    «Είναι πιθανό και άλλα δέματα να εστάλησαν ταχυδρομικώς σε ταχυδρομικές υπηρεσίες στη μητροπολιτική περιοχή της Ουάσιγκτον» αναφέρει το FBI. Τα δέματα εξετάζονται στα εργαστήρια του FBI στη Βιρτζίνια.

    Η εκπρόσωπος τύπου του FBI Νικόλ Σουάμπ ανέφερε ότι κανένα από δέματα δεν εξερράγη.

    Αξιωματούχοι στο Φορτ Μακνέρ εκκένωσαν ένα κτίριο μετά την παραλαβή ενός δέματος, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου. Πυροτεχνουργοί του στρατού επιβεβαίωσαν ότι το δέμα περιείχε κατάλοιπα μιας εκρηκτικής ύλης, ενώ ήταν τοποθετημένος πάνω του ένας πυροκροτητής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρή αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στην απέλαση των ΗΠΑ αλλά.. ανοικτή σε συνομιλίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών διέταξε το δικαστήριο της Αδριανούπολης
     



    ΣΧΟΛΙΑ