• First Top Stories

    Νίκος Καρανίκας: Η Megaλη επιστροφή. Παίρνει 3.000 ευρώ και στέλνει στα τσακίδια 2.500 εργαζομένους της Eldorado Gold

    Καρανίκας


    Τον θυμάστε τον Νίκο Καρανίκα; Φυσικά και τον θυμάστε, τέτοια φυσιογνωμία δεν ξεχνιέται εύκολα. Είχαμε βέβαια καιρό να ακούσουμε νέα του. Όμως σίγουρα οι… fans του ενθουσιάστηκαν σήμερα όταν είδαν ότι ο Νίκος Καρανίκας είχε γράψει μία πανηγυρική ανάρτησή του στο Facebook για το τελευταίο μεγάλο “επίτευγμα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την αναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στην Ελλάδα.

    Θαυμάστε το πόνημα του Νίκου Καρανίκα (το οποίο πλέον έχει “κατέβει”, άγνωστο γιατί – πάντως μάλλον όχι λόγω τύψεων. Όμως 30 λεπτά μετά εμφανίστηκε και πάλι στα Social Media):

    “Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
    Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του «εργου» και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
    Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά”.

    Αυτό το “στα τσακιδια el dorado” (sic) θα στοιχειώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για όσο θα βρίσκεται ακόμα στη διακυβέρνηση της χώρας. Την αποφράδα μέρα που μία μεγάλη εταιρεία, αηδιασμένη από τα συνεχή εμπόδια που βρίσκει μπροστά της (με ευθύνη της κυβέρνησης) στην προσπάθειά της να υλοποιήσει μία μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, ανακοινώνει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ελλάδα, αφήνοντας άνεργους 2.500 εργαζομένους, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πανηγυρίζει, στέλνοντας “στα τσακίδια” τόσο την Eldorado, όσο και τους 2.500 εργαζομένους της. “Στα τσακίδια”, λοιπόν. Αυτή είναι η εκτίμηση που τρέφει η κυβέρνηση στις επενδύσεις, αυτή είναι η σημασία που δίνει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της οικονομίας. “Στα τσακίδια”.

    Βίος και Πολιτεία

    Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Νίκος Καρανίκας προκαλεί με τα γραφόμενά του στα social media. Θυμόμαστε όλοι την κατακραυγή που είχαν προκαλέσει αναρτήσεις του για τον Διονύση Σαββόπουλο, με αφορμή τη συναυλία που είχε δώσει στο Καλλιμάρμαρο – αναρτήσεις που, όλως τυχαίως, είχαν και τότε “εξαφανιστεί” μετά από λίγο.

    Ή μήπως μπορεί να ξεχάσει κανείς εκείνο το τρομερό άρθρο του στην εφημερίδα “Αυγή”, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «εμείς διαβάζαμε Τολστόι, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν. Αγαπούσαμε τον Ντοστογιέφσκι (…)Εκείνοι διαβάζανε “4 τροχούς”, “Moto” και “Marie Claire”…», αλλά και «ήμασταν μαζί με τα κορίτσια φεμινιστές, γιατί μας άρεσε το κομμάτι της ιστορίας για τις σουφραζέτες αλλά και την Σιμόν ντε Μποβουάρ. Καταλαβαίναμε και αγαπούσαμε τα κορίτσια διαφορετικά από τους φαλλοκράτες. Όλες αυτές οι κουβέντες ήταν που μας έκαναν να διαφέρουμε από τους δεξιούς, τους δαπίτες και τις δαπίτισσες». Ακόμα πιο αξέχαστο ήταν το… πάρτυ που είχε στηθεί στα social media μετά από αυτό το άρθρο.

    Σε μία άλλη, εξοργιστική περίπτωση, ο Νίκος Καρανίκας είχε κοινοποιήσει στο Facebook ένα αμφιβόλου προελεύσεως άρθρο που περιέγραφε την ιατρική περιπέτεια ενός υποτιθέμενου καρκινοπαθή, παροτρύνοντας να μη γίνονται χημειοθεραπείες, γιατί το έλαιο κάνναβης εξαφανίζει την ασθένεια! Φυσικά, αυτά τα “γιατροσόφια” είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις καρκινοπαθών, αλλά και συγγενών καρκινοπαθών.

    Πολύ πριν από όλα αυτά, τον Νίκο Καρανίκα τον είχαμε μάθει ως… φανατικό θαυμαστή της Ελένης Μενεγάκη, που σε παλαιότερες αναρτήσεις του στο Twitter της έγραφε βαθυστόχαστες πραγματείες όπως “πάλι θεά η μενεγάκη”, “κούκλα και σήμερα ελένη” και “τι μποτάκια φοράς;”.

    ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

    Καρανίκας και πάσης Ελλάδος

    Το φλερτ με την Ελένη Μενεγάκη είναι φυσικά το μικρότερο κακό του Νίκου Καρανίκα, από αυτά που απλώς προκαλούν γέλια. Γιατί υπάρχουν και στοιχεία για τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού που είναι πραγματικά εξοργιστικά. Και το πιο εξοργιστικό είναι το πώς κάποιος σαν τον Νίκο Καρανίκα μπορεί να πληρώνεται από την τσέπη των Ελλήνων φορολογούμενων (ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές) ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ για να επιτελεί ένα έργο που είναι προφανώς ακατάλληλος για να επιτελέσει. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι είναι κατάλληλος για σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού ενός πρωθυπουργού ένας άνθρωπος με το παρακάτω βιογραφικό (έτσι παρουσίαζε τον εαυτό του ο ίδιος όταν ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη”):

    «Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού. Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E’ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

    Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το 1995 ο Νίκος Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας και τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί πριν από λίγο διάστημα από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Τότε, συνήγορός του ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου – κάτι για το οποίο έχουμε βάσιμες υποψίες ότι έχει μετανιώσει έκτοτε…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πως ο διεθνής τύπος-ακόμα και τα ινδικά media- «καρφώνουν» τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την Eldorado Gold

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καμμένος: Ο Καρανίκας οφείλει να ανακαλέσει το «στα τσακίδια Εldorado»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μετωπική Eldorado Gold-Κυβέρνησης: «Τελεσίγραφο έως τις 22 Σεπτεμβρίου αλλιώς φεύγουμε»(video)



    ΣΧΟΛΙΑ