• First Top Stories

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμος για σκληρό ροκ. Θα αποδομήσει την κυβέρνηση


    Η χθεσινή παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο ήταν ενδεικτική των προθέσεών του εν όψει της “μονομαχίας” με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε στην Πειραιώς, παίζει φουλ επίθεση με “σκληρό ροκ” για τις λανθασμένες επιλογές της κυβέρνησης, που οδηγούν τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο με καταστροφικές συνέπειες για τους ήδη βασανισμένους από τα πάσης φύσεως μέτρα πολίτες.

    «Η κυβέρνηση έκανε 15 μήνες να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση. Έλαβε ένα σκληρό πακέτο μέτρων. Την ίδια ώρα, η οικονομία είναι σε ύφεση. Φοβάμαι ότι όσο σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο προσποιούμενοι ότι διαπραγματευόμαστε και ότι δήθεν προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις τόσο χειρότερα είναι τελικά για την Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τον καθηγητή κ. Kevin Featherstone, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στο αμφιθέατρο της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του London School of Economics (L.S.E.) στο Λονδίνο. Εξάλλου, οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να αναδείξει ο πρόεδρος της ΝΔ και τα στελέχη του κόμματος που θα πάρουν το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς όχι μόνο οι καθυστερήσεις αυτές προκάλεσαν τεράστιο πλήγμα στην οικονομία λόγω της αβεβαιότητας, με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί η ήδη εύθραυστη ανάπτυξη, αλλά εν τέλει, όπως λένε στη ΝΔ, δεν οδήγησε και σε τίποτα θετικό, αφού ουσιαστικά οι σκληρές απαιτήσεις των δανειστών έγιναν αποδεκτές από την κυβέρνηση.

    Αυτές οι σκληρές απαιτήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο της κριτικής του προέδρου της ΝΔ, στρατηγική επιλογή του οποίου είναι να αναδείξει το τι σημαίνουν τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση για τον απλό πολίτη. Έτσι, θα ακούσουμε πολλές φορές τους προερχόμενους από τη Νέα Δημοκρατία ομιλητές στη Βουλή να τονίζουν τις μεγάλες επιβαρύνσεις που θα επωμιστούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας από τα νέα μέτρα, φέρνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προ των ευθυνών τους για την προθυμία τους να ψηφίσουν “ναι σε όλα”. Ήδη μάλιστα σήμερα θα υπάρξουν πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο αρχηγείο της ΝΔ στην Πειραιώς, ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι βουλευτές του κόμματος και να τεκμηριώσουν τις τοποθετήσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Η κριτική του προέδρου και των βουλευτών της ΝΔ θα επικεντρωθεί επίσης και στα “θετικά αντίμετρα” που διαφημίζει η κυβέρνηση για να “χρυσώσει το χάπι” των σκληρών μέτρων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει από το Λονδίνο την ξεκάθαρη πεποίθησή του ότι τα σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν ενώ τα αντίμετρα όχι, καθώς η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει πλεόνασμα 5,5%, δίνοντας το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ.

    Όμως η αντιπολιτευτική μάχη δεν θα δοθεί μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και στον “στίβο” των social media, ένα πεδίο που ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει καλά και μεταχειρίζεται με άνεση. Οι σελίδες της ΝΔ σε Facebook και Twitter αναμένεται να “πλημμυρίσουν” από βίντεο και αναρτήσεις στις οποίες θα περιγράφονται τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές και τα βαριά μέτρα που φέρνει το πολυνομοσχέδιο, κι έτσι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας θα φτάσουν σε ένα ευρύτερο ακροατήριο, καθώς -καλώς ή κακώς- περισσότεροι είναι αυτοί που θα μπουν αυτές τις μέρες στο Facebook παρά αυτοί που θα παρακολουθήσουν τη συζήτηση στη Βουλή…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Ολομέλεια της Βουλής ζητάει οριστική αποβολή των βουλευτών της ΧΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ο Σάκης Ρουβάς;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης στο LSE : Οι επενδύσεις μένουν πίσω



    ΣΧΟΛΙΑ