• First Top Stories

    H επίθεση του Μητσοτάκη στον εξαφανισμένο Πάνο Καμμένο

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (Φωτογραφία: Eurokinissi)


    Τα πυρά που εξαπέλυσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την υγεία δεν είχαν ως μοναδικό αποδέκτη τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά στράφηκαν και κατά του Πάνου Καμμένου – όχι για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που… δεν έκανε.

    Ίσως να φταίει η θερινή ραστώνη (αμφιβάλλουμε), αλλά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι… εξαφανισμένος. Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει το ένα νομοσχέδιο μετά το άλλο, “φορτώνοντάς” τα με ένα… βουνό από τροπολογίες, ο συνήθως λαλίστατος κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος παραμένει αμέτοχος. Και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

    «Οι ΑΝΕΛ τι λένε για όλα αυτά; Βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας τη “σιωπή” των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέναντι στην απόφαση να επιλέγονται οι σημαιοφόροι των παρελάσεων στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης, και όχι με κριτήριο τους βαθμούς τους.

    Μοναδική εξαίρεση αποτελεί ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος με δηλώσεις του τάχθηκε σαφώς κατά της απόφασης αυτής, ωστόσο και εκείνος δεν προχώρησε σε κάτι παραπάνω από λόγια.

    Περίεργη σιωπή

    Από την άλλη, βέβαια, ίσως κατά βάθος στους Ανεξάρτητους Έλληνες να λένε “πάλι καλά”. Κι αυτό γιατί η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, μία θέση βέβαια με την οποία οι ΑΝΕΛ διαφωνούν κάθετα – και δεν είναι το μοναδικό θέμα όπου υπάρχει τέτοια διαφωνία. Με την “παρέμβαση” Γαβρόγλου στις μαθητικές παρελάσεις, τουλάχιστον διασφαλίζεται ότι αυτές θα συνεχιστούν, και ίσως αυτό είναι αρκετό στους ΑΝΕΛ για να μην προβάλουν ιδιαίτερες αντιστάσεις. Άλλωστε, δεν είναι και η πρώτη φορά που το κόμμα του Πάνου Καμμένου αναγκάζεται να “καταπιεί” αποφάσεις με τις οποίες διαφωνεί, απλά και μόνο για να μην κινδυνεύσει να χάσει τα βουλευτικά του έδρανα.

    Και αυτό ακριβώς είναι που θέλησε να στηλιτεύσει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι με τη σιωπή τους οι ΑΝΕΛ δείχνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα “σώσουν” τις καρέκλες τους. Και ειδικά όταν αυτή η σιωπή (δεν) ακούγεται από κάποιον που συνηθίζει να… φωνάζει, όπως είναι ο Πάνος Καμμένος, είναι πολύ περίεργη…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις – φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι γίνονται οι δουλειές: Θα διόριζαν σε ΔΣ εταιρίας Συριζαίο με εμπειρία νυχτοφύλακα σε βενζινάδικο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολάκης: Εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα, εσείς κλάψτε για την κλήρωση της σημαίας



    ΣΧΟΛΙΑ