• First Top Stories

    Μαρέβα Μητσοτάκη: Γιατί η εταιρεία της δεν ήταν στην σκιά. Όλη η αλήθεια

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Επικεφαλής Z+D


    Το βρήκαμε το λαβράκι: “Στα Paradise Papers η Μαρέβα Μητσοτάκη”. Ναι, ακούγεται πολύ “σέξι” αυτός ο τίτλος, και σίγουρα η σύνδεση της υπόθεσης των Panama Papers με τη σύζυγο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μοιάζει πολύ “ζουμερή”. Μόνο που η αλήθεια, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι πολύ πιο πεζή, και σίγουρα όχι όσο ζουμερή θα ήθελαν πολλοί.

    Διόλου τυχαία, η πρώτη σαφής ένδειξη της επικοινωνιακής θύελλας που σχεδίαζαν κάποιοι στην κυβέρνηση, με στόχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (μέσω της συζύγου του, μία πρακτική που δεν περιποιεί τιμή σε αυτούς που τη μεταχειρίζονται), ήρθε χθες από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, που άφησε υπόνοιες ότι πρόσωπα από τα Paradise Papers “ακουμπούν το περιβάλλον Μητσοτάκη”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, αντίστοιχες υπόνοιες είχαν εκφράσει τις προηγούμενες μέρες τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και ο δημοσιογράφος-εκδότης Κώστας Βαξεβάνης της εφημερίδας Documento, φτιάχνοντας κλίμα για τις επικείμενες “αποκαλύψεις”.

    Ποιες είναι λοιπόν οι “αποκαλύψεις”; Παραδόξως, τίποτα που να μη γνωρίζαμε ήδη. Ναι, η Μαρέβα Μητσοτάκη το 2010 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Eternia Capital Management, και ναι, η εταιρεία αυτή είναι μέσα στα κατάστιχα των Paradise Papers. Η Eternia Capital Management λειτούργησε για δύο χρόνια, πριν τερματίσει τη δραστηριότητά της. Μόνο που όλα αυτά δε χρειαζόταν να τα… αποκαλύψει κανείς. Μπορεί να τα βρει ο οποιοσδήποτε με μία απλή αναζήτηση στο Google, αφού πρόκειται για δραστηριότητα την οποία η Μαρέβα Μητσοτάκη περιλαμβάνει στο βιογραφικό της (που είναι ελεύθερα προσβάσιμο) και όχι για κάτι το κρυφό. Εξάλλου, το να ενεπλάκη η συγκεκριμένη εταιρεία σε “ύποπτες” συναλλαγές είναι μάλλον απίθανο, λόγω του ότι συνεργαζόταν με δύο τράπεζες-κολοσσούς, τις Goldman Sachs και JP Morgan, που φυσικά δεν είναι… κορόιδα για να πέσουν θύματα τέτοιου είδους “μυστήριων” συναλλαγών.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η υπόθεση αυτή όχι μόνο δεν είναι κρυφή, αλλά έχει φτάσει ήδη στην ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή το ζήτημα του “πόθεν έσχες” της Μαρέβας Μητσοτάκη. Η εισαγγελία εν προκειμένω δικαίωσε τη σύζυγο του προέδρου της ΝΔ, αναγνωρίζοντας ότι δεν είχε υποχρέωση να καταθέσει κοινή δήλωση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το διάστημα από το 2006 έως το 2014, όταν το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Και η υπόθεση έκλεισε εκεί.

    Άρα, η “μεγάλη αποκάλυψη” που μας επεφύλασσαν τα διάφορα “μεγάφωνα” του Μαξίμου ήταν μία ιστορία που ήταν ήδη γνωστή σε όλους. Όχι απλά fake news, αλλά και stupid news…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Καθόλα νόμιμη η συμμετοχή Γκραμπόφσκι στην εταιρεία στα Κέιμαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη λίστα των Paradise Papers η Μαρέβα Μητσοτάκη-Τι απαντά η ίδια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Paradise Papers: Τα μεγάλα κόλπα της μηδενικής φορολογίας στην Αφρική



    ΣΧΟΛΙΑ