• First Top Stories

    Διαπραγμάτευση: Υπερταμείο και ΔΕΚΟ στο επίκεντρο της συζήτησης

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών


    To υπερταμείο των αποκρατικοποιήσεων και οι ΔΕΚΟ βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην διαπραγμάτευση μεταξύ των Θεσμών και της Κυβέρνησης το Σάββατο. Στο ξενοδοχείο Χίλτον βρέθηκαν το απόγευμα οι κκ. Τσακαλώτος και Σπίρτζης, ενώ είχε προηγηθεί, το μεσημέρι, συνάντηση με τον κεντρικό τραπεζίτη, κ. Γ. Στουρνάρα, που επικεντρώθηκε γύρω από το θέμα της διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων και το ακαταδίωκτο των στελεχών που μετέχουν στις αναδιαρθρώσεις.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ακολουθεί συνάντηση για θέματα φορολογικής διοίκησης αλλά και παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων, που αποτελούν προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης.

    Μεταξύ αυτών το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, η πώληση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων και άλλες παρεμβάσεις που περιλαμβάνει στις λίστες του ο ΟΟΣΑ.

    Μέχρι σήμερα, φαίνεται πως έχει κλείσει η μείωση των φόρων (μείωση του αφορολογήτου από τα 5.600 ευρώ περίπου για άγαμο), τα αντίμετρα του 2019-2020 (μείωση συντελεστών, ΕΝΦΙΑ, κοινωνικά επιδόματα) αλλά και περιφερειακά μέτωπα όπως αυτά στο πεδίο της ενέργειας, της παιδείας, και της υγείας. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν συζητηθεί τα θέματα στο πεδίο του εργασιακού (αναβλήθηκε η χθεσινή συνάντηση).

    Επιπλέον, στα κείμενα των δανειστών γίνεται αναφορά στην κατάργηση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και μάλιστα όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη χωρίς περιορισμό σε τμ που επιχειρούσε η ελληνική πλευρά να “κερδίσει”. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να υπάρχει κάποια συμβιβαστική λύση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας για Brexit: Οι 27 πρέπει να δουλέψουμε για μια πιο δημοκρατική Ευρώπη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Αλαζονεία, ψέματα και φόροι δίχως τέλος από τον Αλέξη Τσίπρα (video)



    ΣΧΟΛΙΑ