• First Top Stories

    Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – Στο «σφυρί» 15.000 ακίνητα

    πλειστηριασμοί


    Ο κύβος ερρίφθη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με τις τράπεζες να εκκινούν πρώτες τη διαδικασία για τις ρευστοποιήσεις ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Χθες ο Συμβολαιογραφικός Σύνδεσμος παρουσίασε σε εκπροσώπους των τραπεζών το ηλεκτρονικό σύστημα διενέργειας πλειστηριασμών που εξασφαλίζει την πραγματοποίηση του προγράμματος χωρίς τη φυσική παρουσία των συμβολαιογράφων. Οι τράπεζες από την πλευρά τους έχουν ήδη δώσει εντολή σε δικαστικούς επιμελητές να εγγράψουν πλειστηριασμούς με βάση το ηλεκτρονικό σύστημα, οι οποίοι θα γίνονται πλέον τρεις φορές την εβδομάδα – από μία που ισχύει σήμερα – και σε δύο βάρδιες, δηλαδή η μία από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. και η δεύτερη από 3 μ.μ. έως 5 μ.μ.

    Η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών μετά από ένα περίπου χρόνο αποχής από τη διαδικασία των συμβολαιογράφων, που συνοδεύθηκε με επιθέσεις και εκφοβισμούς από ομάδες στους χώρους των Ειρηνοδικείων όλης της χώρας, αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους θεσμούς, που απαίτησαν την άμεση εφαρμογή του νόμου. Σημειώνεται ότι ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα διενέργειας των υφιστάμενων πλειστηριασμών, δηλαδή αυτών που έχουν αναγγελθεί ήδη, εντός δύο μηνών από την επανάληψη της αναγγελίας τους, ενώ όσοι αναγγελθούν για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν εντός έξι μηνών, δηλαδή στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2018. Να σημειωθεί ότι το στοκ των ακινήτων προς πλειστηριασμό ξεπερνά τις 15.000, στους οποίους πρέπει να προστεθούν και άλλοι 3.700 περίπου που έχουν λάβει ημερομηνία για τους προσεχείς μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έντονοι ψίθυροι: Το Ελληνικό, οι αρχαιολόγοι και η κ. Ασπασία Λούβη. Ο κρίσιμος ρόλος της Εισαγγελέως Διαφθοράς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τελεσίγραφο ΕΚΤ: Κανένα νέο «κόκκινο» δάνειο από τις αρχές 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Gilles Michel (Imerys): Τι εντύπωση αποκόμισε από Σταθάκη – Παπαδημητρίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ