• First Top Stories

    Reuters: H Eurobank η επόμενη ελληνική τράπεζα που θα βγει στις αγορές

    • NewsRoom
    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank

    Φωκίων Καραβίας. CEO Eurobank


    Στα βήματα της επιτυχημένης κίνησης της Εθνικής Τράπεζας να αντλήσει 750 εκατ. με την έκδοση τριετούς καλυμμένου ομολόγου βαδίζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, και οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Eurobank, υπό την καθοδήγηση του διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας κ. Φωκίωνα Καραβία,  μπορεί να είναι η επόμενη ελληνική τράπεζα που θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές εκδίδοντας ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, υπάρχουν ενδείξεις ως οι χαλαρώνουν οι χρηματοδοτικές συνθήκες για τις ελληνικές τράπεζες, μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη καθώς επιδιώκουν τη διαφοροποίηση του δανεισμού τους και τη μείωση του συνολικού κόστους των κεφαλαίων τους.

    Παράλληλα, σημειώνει το Reuters, η Τράπεζα Πειραιώς είναι επίσης κοντά στην έκδοση του πρώτου καλυμμένου ομολόγου της, πενταετούς διάρκειας και ύψους 500 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Μάλιστα, το επιτόκιο υπολογίζεται να διαμορφωθεί στο 3,25%, ήτοι στο επίπεδο του επιτοκίου εκκίνησης του καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ωστόσο εξασφάλισε επιτόκιο 2,9%.

    Επίσης, σύμφωνα με το Reuters σε τροχιά για έκδοση χρέους τους επόμενους μήνες, βρίσκεται και η Alpha Bank.



    ΣΧΟΛΙΑ