• First Top Stories

    Ανατροπή στην υπόθεση πτώχευσης της Alpha Grissin, με παρέμβαση των τραπεζών – Μπαίνει ειδικός διαχειριστής;

    Αλιόσσα Γκρίσιν -Ζήνα Γλου

    Αλιόσσα Γκρίσιν – Ζήνα Γλου


    Ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση του αιτήματος πτώχευσης που είχε καταθέσει η διοίκηση της Alpha Grissin, ύστερα από παρέμβαση των πιστωτριών τραπεζών στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν στην κατάθεση αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η εκδίκαση του σχετικού αιτήματος αναμένεται να συζητηθεί στις 12 Ιουνίου.

    Οι μέτοχοι της Alpha Grissin είχαν εγκρίνει την πρόταση της διοίκησης, για την κήρυξη της εισηγμένης σε κατάσταση πτώχευσης, με μειοψηφούντα την Intrakat, του Ομίλου Intracom. Η κίνηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη, καθώς σύμφωνα με την διοίκηση υπήρχε αδυναμία εξασφάλισης νέου δανεισμού.

    Με τη νέα εξέλιξη, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα των τραπεζών από το δικαστήριο, στην εταιρεία, που θα περάσει στον έλεγχο των τραπεζών, θα τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής, ενώ μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού θα πρέπει να αναζητηθεί νέος επενδυτής.

    Σύμφωνα με τις τράπεζες η λύση αυτή, η οποία διατηρεί σε λειτουργία την εταιρεία, θα επιτρέψει να σωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίσει την καθολική απαξίωση της εταιρείας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλιόσα Γκρίσσιν: Όλη η αλήθεια για την ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ. Οι θέσεις του επιχειρηματία στο mononews.gr

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλφα Γκρίσιν: Έκτακτη ΓΣ στις 5 Μαΐου για την κήρυξη της εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης



    ΣΧΟΛΙΑ