• First Top Stories

    Όμιλος Λασκαρίδη: Πως έκανε νέα κίνηση ματ στο κέντρο της Αθήνας

    the wise man

    the wise man


    Συμπτώσεις: Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ιταλίας στην Κέρκυρα και την απόφαση για συνέχιση της προσπάθειας κατασκευής του ελληνοιταλικού αγωγού φυσικού αερίου ITGI ως συνέχεια του ρωσικού αγωγού South Stream είχαμε δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη. Ο κ. Τζέφρεϊ Πάιατ, με δηλώσεις του στην “Καθημερινή” υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον αγωγό ΤΑΡ, που ως γνωστόν μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο, ώστε να γίνει κόμβος για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Ο ίδιος εμφανίστηκε να στηρίζει τον πλωτό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, που πρωθεί ο όμιλος Κοπελούζου, αλλά πρόσφατα βγήκε από τον κατάλογο με τα έργα προτεραιότητας της Ε.Ε.

    Ολα αυτά συμβαίνουν όταν οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας διαβάζουν για τη γνωστή έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης που συνδέει την πτώση του Κώστα Καραμανλή με τα σχέδια για τον ρωσικό αγωγό. Επενδύσεις μπορεί να μη γίνονται, αλλά χορταίνουμε σενάρια!

    O συνωστισμός στο 106β και ο …Dean Dakolias

    Ο Ελληνοαμερικανός Dean Dakolias, εκ των επικεφαλής επενδύσεων της Fortress, φαίνεται πως ασχολείται με διάφορα στην Ελλάδα, όπως η Attica Group, αλλά έχει μια αγάπη για τα ακίνητα.

    Γι’ αυτό λέγεται πως ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος συζητά με τον όμιλο Χαραγκιώνη για την ένταξη του τελευταίου στις προβλέψεις του άρθρου 106β του πτωχευτικού κώδικα. Μέσω εκκαθάρισης εν λειτουργία, ο όμιλος Χαραγκιώνη με το αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, θα μπορέσει να βγάλει τη θηλιά των δανείων που τον “πνίγουν” την τελευταία δεκαετία.

    Το 106β είναι, πάντως, πολύ της μόδας τελευταία, όπως δείχνει και η περίπτωση της Jetoil η οποία οδεύει προς Ρώσους επενδυτές μέσω της ίδιας διαδικασίας. Το ίδιο μοντέλο θέλει να εφαρμόσει ο υφυπουργός Οικονομίας Στέλιος Πιτσιόρλας και στα ναυπηγεία. Αρκεί να βρει πρώτα σοβαρούς επενδυτές. Γιατί άρθρο 106β χωρίς επενδυτές δεν εφαρμόζεται υπουργέ μου!

    Νέες τοποθετήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά του κέντρου

    Ο όμιλος Λασκαρίδη φαίνεται πως εξασφάλισε την πολυετή μίσθωση του κτιρίου στη διασταύρωση των οδών Κριεζώτη και Πανεπιστημίου όπου παλαιότερα λειτουργούσε το ξενοδοχείο King’s Palace.

    Χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν έχει λήξει η υπόθεση των ενστάσεων που είχαν καταθέσει ανταγωνιστές του, κυκλοφορεί πως οι βασικοί μέτοχοι της Λάμψα, που λειτουργεί τα “Μεγάλη Βρετανία” και “King George” θα διαθέτουν σύντομα και τρίτο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα, πάλι σε συνεργασία με τον όμιλο Marriott.

    Η τελευταία ελέγχει πλέον τη Starwood με την οποία συνεργάζεται η οικογένεια Λασκαρίδη στα άλλα δύο ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος.

    Το παιχνίδι με τα ξενοδοχεία του κέντρου συνεχίζεται καθώς μέσα στον επόμενο μήνα το υπουργείο Αμυνας ξαναβγάζει στον αέρα τον διαγωνισμό για τη μίσθωση του κτιρίου που στέγαζε κάποτε το ξενοδοχείο “La Mirage” στην Ομόνοια.

    Ο διαγωνισμός έχει κηρυχθεί άγονος δύο – τρεις φορές καθώς απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις, άνω των 5 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του οκταώροφου κτιρίου της οδού Κοτοπούλη.

    Στον τελευταίο, άγονο, διαγωνισμό, η τιμή εκκίνησης του ετήσιου μισθώματος στο νέο διαγωνισμό για το πρώην “La Mirage” είχαν οριστεί τα 336.000 ευρώ (28.000 ευρώ το μήνα) με τον πλειοδότη να έχει την υποχρέωση επένδυσης 5.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου.

    Το υπουργείο Άμυνας είδε, πάντως, και έναν διαγωνισμό μίσθωσης να ολοκληρώνεται. Η Intrakat, που κινείται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μισθώνει το κτίριο της οδού Κολοκοτρώνη 3 – 5 ώστε να το μετατρέψει σε μικρή ξενοδοχειακή μονάδα.

    Απειλές;

    Δε μπορεί, ένα σύγκρυο θα έπιασε όσους διάβασαν τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας (άνευ αρμοδιοτήτων πλέον αφού του πήρε ο Αλ. Τσίπρας την task force για τις επενδύσεις…) Αλέκου Φλαμπουράρη.

    Ο κ. Φλαμπουράρης μας ξεκαθάρισε πως “το πραγματικό μας πρόγραμμα δεν έχει καν ξεκινήσει”!

    Εκτός από τη συγκεκριμένη απειλή, ο υπουργός αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να μας εξηγήσει πως μέσω του kathimerinotita.gov.gr παρακάμπτονται οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και έτσι δεν υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας τους για να μη στενοχωρηθεί ο κομματικός στρατός.



    ΣΧΟΛΙΑ