• First Top Stories

    ΝΔ: Ακραία ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμπράττουμε σε μια συνταγματική «επιθεώρηση»

    • NewsRoom
    ΟΑΕΔ - Google: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης για start-ups

    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας


    Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα παιχνίδια με τις αλλαγές Σύνταγμα εξαπολύει η ΝΔ, διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να συμπράξει σε μία «’συνταγματική επιθεώρηση’ με την έννοια της κωμωδίας, και όχι συνταγματική αναθεώρηση», όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης.

    Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, είπε ότι το θέμα είναι ώριμο εδώ και πολύ καιρό και πως «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας το τορπίλισε το 2014».

    «Υπάρχει δήλωσή του στη Βουλή ότι δεν θα συμπράξει σε συνταγματική αναθεώρηση τότε, γιατί ήθελε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια ακραία πολιτική ανευθυνότητα σε σχέση με το Σύνταγμα, ήδη καταγεγραμμένη από το 2014» θύμισε ο κ. Χατζηδάκης.

    Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει κάνει «μια εντελώς έντιμη πρόταση» στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 και πως περιμένει μια «σαφή απάντηση από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

    «Έχουμε πει να προσδιοριστούν από κοινού οι αναθεωρητέες διατάξεις, δηλαδή ποια άρθρα του Συντάγματος προτείνει ο ένας και ποια ο άλλος, να συμπράξουμε στον προσδιορισμό των αναθεωρητέων διατάξεων, να υπάρχουν δηλαδή πάνω από 180 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία σ’ αυτά τα άρθρα, και στη συνέχεια ο λαός να αποφασίσει την κατεύθυνση.

    » Πώς; Μέσω της κυβερνήσεως που θα εκλέξει στις εκλογές. Θα υπάρχει μία ευρεία γκάμα προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, καθένας θα υποστηρίξει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν ενόψει των εκλογών και οι πολίτες στην ψήφο τους στην κάλπη θα το λάβουν υπόψη και θα διαμορφωθεί μια πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις εκλογές, η οποία θα αποφασίσει την κατεύθυνση βάσει και της βούλησης του λαού» εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

    «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει σήμερα …χθες. Όσο παραμένει σκοτώνει τις προοπτικές των νέων ανθρώπων. Είναι μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προσφέρει καμιά ελπίδα. Μετρήθηκε, απέτυχε. Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για τους νέους ανθρώπους πρώτα απ’ όλα» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

    Πάντως, ο πρωθυπουργός, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της επιστολής που έστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς, επιδιώκοντας την πολιτική συναίνεση στη διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, τήρησε πολύ επιθετική στάση χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Άφησε πολλά υπονοούμενα περί απροθυμίας της ΝΔ να αλλάξει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών λέγοντας: «Άρα τι είναι αυτό που πραγματικά ωθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή τη θεσμικά κωμικοτραγική συμπεριφορά και στην αναζήτηση επιχειρημάτων προκειμένου να αποδράσει από την Αναθεώρηση; Πολύ φοβάμαι ότι αυτό που οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή τη στάση είναι η ενδόμυχη επιθυμία του να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών».

    Επίσης, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιδρά «παιδιάστικα», επειδή δεν γίνονται δεκτές οι προτάσεις του, και με όρους «τζογαδόρου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλλαγές στο Σύνταγμα: Συμβιβασμός με Εκκλησία, σολομώντεια λύση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ: Ποια η δαιδαλώδης διαδικασία που προτείνει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ