• First Top Stories

    Η Μπέττυ Μπαζιάνα καθηγήτρια: Θα διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία

    • NewsRoom


    Η αρμόδια επιτροπή πανεπιστημιακών ενέκρινε το φάκελό της -πληροφορίες αναφέρουν πως είχε μακράν τον καλύτερο σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους-  και η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι και πια επισήμως καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

    Η σύζυγος του Πρωθυπουργού θα διδάσκει τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και τα μαθήματα ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

    «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι σύντροφος του Πρωθυπουργού ή όχι, αυτό που μετράει για μας είναι τα προσόντα που έχει ο κάθε φάκελος και ήταν ο καλύτερος φάκελος με διαφορά, από αυτούς που κατατέθηκαν», σχολίασε στο lamiareport πανεπιστημιακός της Σχολής.

    Όπως είχε γράψει η Αθηνά Λαρδή στο άρθρο της Μπαζιάνα – Καραμανλή: Ο tempora o mores” , η Περιστέρα-Μπέτυ Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών στο Πανεπιστημίο Πατρών και εκεί παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή. Το 2003 ξεκινάει δικαστικό αγώνα εναντίον ενός καθηγητή της. Τον κατηγορεί ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της στο ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ. Η υπόθεσή της άνοιξε μια ολόκληρη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων και με δικηγόρο της τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικαιώθηκε. Και κάπως έτσι ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της καριέρα ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής Δημοτικού Σχολείου.

    Το 2015 παίρνει την απόσπασή της από τις αίθουσες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα έδρανα του Πανεπιστημίου. Ενώ διορίζεται στο ΕΜΠ για ένα εξάμηνο, κάνει το ντεμπούτο της στις πανεπιστημιακές αίθουσες, διδάσκοντας ”Δίκτυα Ι”, στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα, ήδη από το 2002 είναι επιστηµονική συνεργάτιδα στο ΕΜΠ. Η ίδια είχε δηλώσει για τον διορισμό της: “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”.

    Η είδηση του επαναδιορισμού της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έπεσε σαν κεραυνός, για όσους φυσικά δεν έχουν γνώση της παράδοσης της “εξυπηρέτησης ημετέρων” της εκάστοτε κυβέρνησης.

    apospasi1 apospasi2

    Βέβαια, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ως καθηγήτρια έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους φοιτητές της, αφού όπως αναφέρουν όλοι, η Περιστέρα Μπαζιάνα είναι μια πολύ απλή γυναίκα, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει. Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο ρόλος του καθηγητή;

    Η σύζυγος του Πρωθυπουργού είναι η μοναδική εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παίρνει απόσπαση στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και ειδικότερα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Οι αιτήσεις ήταν πολλές, όπως είναι φυσικό, όμως η πρώτη κυρία υπερίσχυσε των υπολοίπων (με κάποιον περίεργο τρόπο) και πήρε τη θέση. Βέβαια, ας ακολουθήσουμε την φράση της ιδίας και ας την κρίνουμε από το έργο της και όχι από το έργο του συζύγου της (στον οποίο μάλλον οφείλεται η απόσπασή της).

    mpaziana
    H Περιστέρα Μπαζιάνα την ώρα που διδάσκει

    Τον ίδιο ένδοξο δρόμο είχε χαράξει και η Νατάσα Καραμανλή (Παζαΐτη), που από τις αίθουσες των νηπιαγωγείων έγινε γιατρός και μάλιστα χειρουργός. Στην ιστοσελίδα της, η πρώην πρώτη κυρία, στο βιογραφικό της αναφέρει: “Η γιατρός-χειρουργός Νατάσα Παζαΐτη με εκτενή εμπειρία στον χώρο της χειρουργικής μαστού, είναι μία από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα. Ξεκίνησε με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Σχολή Επιστημών Υγείας στο τμήμα της Ιατρικής από όπου κι αποφοίτησε το 2004. Πήρε την ειδικότητά της στη Γενική Χειρουργική από την Α’ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Ογκοπλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική του μαστού στο St Thomas Hospital του King’s College του Λονδίνου στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής και στις παθήσεις και στη Χειρουργική Μαστού στη Μονάδα Μαστού του Guys’ Hospital του King’s College και συνέχισε την εκπαίδευσή της στην αποκατάσταση συμπλέγματος θηλής θηλαίας άλω με ‘micropigmentation’ στο Finishing Touches Group της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει τεράστια εμπειρία στην διαγνωστική και επεμβατική χρήση υπερήχων μαστού και είναι η μοναδική στην Ελλάδα και από τους λίγους χειρουργούς στον κόσμο που έλαβε πιστοποίηση για την χρησιμοποίηση υπερήχων μαστού από το North Bristol NHS Trust-Southmead Hospital.”

    Η Νατάσα Καραμανλή, ενώ είχε ήδη μια πετυχημένη καριέρα, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό της, σπουδάζοντας ιατρική, πάντα με τη βοήθεια και την υποστήριξη του συζύγου της και πρώην Πρωθυπουργού. Έτσι, έδωσε κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασε με μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο, συνέβη το εξής παράδοξο και πρωτόγνωρο για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της χώρας και ολόκληρου του κόσμου. Η κ. Παζαΐτη, προτού καν αποκτήσει το πτυχίο της, πήρε το διδακτορικό της! Πρόκειται για κάποια διάνοια ή απλά για μια ευνοημένη φοιτήτρια;

    Αφού πήρε και το πτυχίο (και το διδακτορικό) της, το 2004 μπαίνει σε λίστα αναμονής για το αγροτικό της. Η τύχη, όμως, της χαμογέλασε και ξεκίνησε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Νεμέας. Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος το πέρασε στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Κορίνθου. Το αγροτικό της διήρκεσε μόνο δυο χρόνια, ενώ όλων των υπολοίπων ιατρών κρατάει περίπου 4 – 8 χρόνια. Μάλλον ήταν πάλι θέμα τύχης. Δύο χρόνια μετά προάγεται σε βοηθός Α’. Όμως, οφείλουμε να σταθούμε στις επικρίσεις που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με ευνοϊκή μεταχείριση. Ωστόσο, τι ευνοϊκό εντοπίζει κανείς στην καριέρα της; Η κ. Παζαΐτη πήρε το διδακτορικό της, μετά το πτυχίο της, ξεκίνησε αμέσως το αγροτικό της, το οποίο διήρκεσε 2 χρόνια και έπειτα έγινε μια από τους πιο καταρτισμένους γιατρούς-χειρουργούς στην Ελλάδα (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της). Εν μια νυκτί, πέτυχε όσα προσπαθούν να πετύχουν για χρόνια πολλοί συνάδελφοί της στην Ελλάδα.  Μάλλον ήταν θέμα τύχης και συγκυριών.

    pazaiti
    Η Νατάσα Παζαΐτη την ώρα που ασκεί τα καθήκοντά της ως ιατρός

    Βέβαια, για να μην αδικούμε καμία από τις δυο κυρίες, θα θυμηθούμε για ακόμα μια φορά τη φράση της κ.Μπαζιάνα: “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ