• First Top Stories

    Μητσοτάκης προς επενδυτές: Εσείς βάλτε τα κεφάλαια, εμείς θα φτιάξουμε ελκυστικό περιβάλλον

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Πρόσκληση στους επενδυτές να βάλουν στα ραντάρ τους την Ελλάδα και να επενδύσουν στη χώρα απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης από το βήμα της 3ης Διεθνούς Ευρωαραβικής Συνόδου, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τους άξονες της στρατηγικής του για την ανάπτυξη της χώρας και απευθυνόμενος στους επενδυτές είπε: «Σας καλώ να επενδύσετε στη χώρα μας. Να αξιοποιήσετε τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τόπος μας. Η μεγάλη πολιτική αλλαγή θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, η χώρα θα αποκτήσει μία σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μιλάει με μία γλώσσα. Θα θέτει τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας στην πρώτη γραμμή».

    Παρουσιάζοντας το μοντέλο περιέγραψε: «Βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα, λιγότεροι φόροι και εισφορές, συμμάζεμα των κρατικών δαπανών για περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. ‘Ναι’ στη συνολική αύξηση του πλούτου, που θα έχουν μερίδιο όλοι».

    Ο αρχηγός της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα μιλώντας για «τοξικό μείγμα της οικονομικής πολιτικής». Μίλησε και πάλι για την ανάγκη να γίνουν άμεσα εκλογές, επισημαίνοντας πως η μακρά προεκλογική περίοδος μόνο κακό μπορεί να κάνει στον τόπο.

    Σημείωσε ότι για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτες η ενίσχυση της ρευστότητας και η μείωση του φορολογικού βάρους για ιδιώτες και επιχειρήσεις. «Η κυβέρνηση σήμερα στερεί την αναγκαία ρευστότητα. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τα κόκκινα δάνεια δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υποτροφοδοτείται, για να μοιράζουν κάποιοι επιδόματα» ανέφερε.

    Περιγράφοντας το πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων είπε: «Στα επόμενα πέντε χρόνια χρειάζονται 100 δισ. ευρώ, για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό στα χρόνια της κρίσης. Έχετε τα κεφάλαια. Εμείς λέμε ότι το πλαίσιο του επιχειρείν θα είναι φιλικό. Θα συσταθεί θέση υφυπουργού για τις επενδύσεις. Θα ενοποιήσουμε όλες τις δομές εσωστρέφειας. Θα αναπτύξουμε τα επιχειρηματικά πάρκα. Προχωράμε στη δραστική απλούστευση των αδειοδοτήσεων». Συμπλήρωσε ότι το νέο μοντέλο «θα επαναφέρει την επιχειρηματικότητα στη θέση που της αρμόζει στη συνείδηση των Ελλήνων. Μέσα σε ένα κράτος αποτελεσματικό, ισχυρό και γρήγορο. Και με εργαζόμενους που θα έχουν μέρισμα από την ανάπτυξη. Με εργοδότες που θα αναλάβουν δράσεις κοινωνικής ευθύνης».

    Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κρατούν τη χώρα όμηρο, με αναστολή πολλών επενδυτικών σχεδίων και με εμμονή στον κρατισμό.

    «Οι φόροι αυξάνονται, η οικονομία σέρνεται, το δημόσιο χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει μία περίοδο ισχνής ανάπτυξης. Τα spreads φανερώνουν νέο αδιέξοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι υποχωρήσαμε κατά τέσσερις θέσεις στον πίνακα της ανταγωνιστικότητας. Δίπλα στην οικονομία, καραδοκεί η διάλυση του κράτους. Η τοξική ατμόσφαιρα. Όσο συνεχίζεται η σημερινή ανασφάλεια, η χώρα θα παραμένει στάσιμη. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση, για να κάνει αλλαγές στον τόπο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «κάτι είναι σάπιο στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα», την ώρα που υπουργοί ερίζουν για μυστικά κονδύλια.

    Τέλος, ειδική αναφορά έκανε για την εγκληματικότητα και στα φαινόμενα ανομίας, υποστηρίζοντας ότι ολόκληρες περιοχές έχουν μετατραπεί σε άβατα για την αστυνομία, οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές ζητούν πίσω τα πανεπιστήμια και οι τρομοκράτες παίρνουν άδειες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Μητσοτάκης «πετά το γάντι» στον Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Συνολική κατάθλιψη σκεπάζει τη χώρα-Να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης για Πανεπιστήμια: Γαβρόγλου και Τσίπρας μας οδήγησαν πίσω στη δεκατετία του ’80, προτεραιότητα η πάταξη της ανομίας



    ΣΧΟΛΙΑ