• First Top Stories

    Μύκονος report: Το Πριγκιπάτο που προκαλεί, οι ναργιλέδες και οι «φουσκωτοί»


    Η Μύκονος παραμένει το hot spot της Ελλάδας. Παραφράζοντας-ιεροσυλία μεν αλλά ας μου επιτραπεί-τα λόγια του Κωνσταντίνου Καβάφη από την «Ιθάκη» του η φράση «σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ψαρού…» αποκτά άλλο νόημα φέτος στο νησί των ανέμων. Εκεί όπου βασιλεύουν πλέον οι ναργιλέδες σε όλα σχεδόν τα in μαγαζιά και ξενοδοχεία, ώστε οι Άραβες και οι Λιβανέζοι να επιδίδονται απλόχερα στην απόλαυσή τους.

    mykonos5Κάπως έτσι στο Queen στα Ματογιάννια περπατάς και σε παίρνει η μυρωδιά του ναργιλέ, την ίδια στιγμή που καλλίγραμμες καλλονές λικνίζονται με ανατολίτικα ακούσματα.

    Η Μύκονος όμως έχει και μια άλλη διάσταση. Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε local επιχειρηματίες, μόνο υγιής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάποιες φορές, αφού η λάμψη του χρήματος και των μαύρων American Express καρτών, έχει τυφλώσει πάρα πολλούς, σε σημείο τέτοιο, που να λαμβάνουν χώρα ακόμη και χτυπήματα κάτω από την μέση.

    Το «Nammos» μπορεί να παίζει μόνο του, έχει αρχίσει όμως να νοιώθει την ανάσα και άλλων παικτών, που επιθυμούν διακαώς ένα κομμάτι από την πίτα του, αλλά κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

    Μόνο που όλα αυτό οδηγεί την κατάσταση σε έναν αθέμιτο κάποιες φορές ανταγωνισμό ανάμεσα σε glam επιχειρηματικά σχήματα όπως είναι το νέο Rakkan στο Καλό Λιβάδι και το περσινό Monarch που μετακόμισε στον Πλατύ Γιαλό.

    mykonos2

    Αμφότερα προσπαθούν να εντρυφήσουν στην φιλοσοφία του Nammos κάτι τέτοιο όμως χρειάζεται τρόπο, κόπο, χρόνο και τους κατάλληλους ανθρώπους.

    Την ίδια στιγμή παρά τα όσα του καταμαρτυρούν-σε κάποιες περιπτώσεις δίκαια αλλά στις περισσότερες άδικα-ο νέος ισχυρός παίχτης σε αυτό που είναι γνωστό σε όλους ως sea side restaurant είναι το Principaute de Mykonos στον Πάνορμο.

    Δεν είναι μόνο η συγκλονιστική για πολλούς αρχιτεκτονική του και η διακόσμηση του χώρου, οι σχετικά προσιτές για το νησί τιμές, αλλά και οι πολύ υψηλές παροχές υπηρεσιών-οι μόνες ίσως που αγγίζουν τα standards του Nammos-που φέρνουν όλο και πιο πολλούς πελάτες, διάσημους και μη στο νέο σποτ.

    Την ώρα που οι ξαπλώστρες ξεκινάνε σχεδόν παντού από τα πενήντα και εξήντα ευρώ το σετ, εκεί πληρώνεις σαράντα για να βουλιάξεις σε ένα στρώμα πάχους είκοσι πόντων!

    mykonos3Ανάμεσα σε άραβες, διάσημους dj όπως τον πολύ Steve Aoki και τον David Morales υπάρχουν και δικοί μας εφοπλιστές όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης που απολαμβάνουν το νέο πριγκιπάτο του νησιού, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του και με μια κουζίνα που έχει αφήσει πάρα πολλούς με το στόμα ανοιχτό..

    Χαρακτηριστικό της διαφορετικής νοοτροπίας των ανθρώπων του, το γεγονός ότι μπροστά από τις ξαπλώστρες του, απλώνουν ελεύθερα τις πετσέτες τους αυτοί που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους στον Πάνορμο, χωρίς να πληρώσουν ξαπλώστρα.

    Κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεται σε άλλες παραλίες, όπου υπάρχει έντονη πλέον η παρουσία φουσκωτών, οι οποίοι αντί να κάνουν την δουλειά τους, επιδίδονται στο να κυνηγούν έναν λουκουματζή, που προσπαθεί να κάνει την δουλειά του μέσα στο λιοπύρι.

    Έγινε κι’ αυτό στο Καλό Λιβάδι, από τα «παλικάρια» του Rakkan, που ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά παρουσιάζει προβλήματα λειτουργίας, όπως αποδείξεις που χάνονται στον δρόμο, από το μαγαζί μέχρι την παραλία.

    mykonos4

    «Την έχασα» είπε ο ευγενικός σερβιτόρος στον Έλληνα πελάτη που τον κοίταζε απορημένος έχοντας πληρώσει 106 ευρώ για ξαπλώστρες δύο κοκτέιλ και ένα μπουκάλι νερό.

    Έτερος Έλληνας επιχειρηματίας που από τη παραλία μετακόμισε για φαγητό είδε να του προτείνουν ένα κρασί διαφορετικό από αυτό που έπινε με την παρέα του. Είπε το ναι για να διαπιστώσει δύο ώρες αργότερα ότι για ένα φαγητό έξι ατόμων πλήρωσε εννιακόσια ευρώ.

    mykonos1

    Τα εξακόσια ήταν η τιμή του κρασιού που του πρότειναν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ginekes-diikoun-ti-megali-vretania-ti-tha-elege-margaret-thatcher/60807

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ivan-savvidis-exipno-site-tou-makedonia-palace/60813

     



    ΣΧΟΛΙΑ