• First Top Stories

    Αποκλειστικό: Μανώλης Κυπριανίδης: Ο πραγματικός λόγος θανάτου του επιχειρηματία. Τι φοβόταν και είχε βάλει θωρακισμένη πόρτα στην βίλα του;

    Κυπριανίδης

    Μανώλης Κυπριανίδης, Μιμή Ντενίση


    Καλοκαίρι του 2010. Ο Μανώλης Κυπριανίδης βλέπει τον ήλιο να λαμπυρίζει και να «βάφει» χρυσά τα νερά στον μικρό όρμο μπροστά από την μυθική βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι. Η κ. Μιμή Ντενίση απολάμβανε την ηλιοθεραπεία της ξαπλωμένη στην σεζλόνγκ. Η διάσημη ηθοποιός ήταν η τελευταία κατάκτηση του «αόρατου» εκατομμυριούχου, ενός ανθρώπου με μια ζωή που παραπέμπει σε μυθιστόρημα.

    Ο τίτλος του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι «το φτωχόπαιδο που έγινε βασιλιάς» η «ο άνθρωπος που έβλεπε τις εταιρίες του να σβήνουν», μόνο που όλα αυτά πιθανόν να μην έχουν πλέον καμία σημασία.

    Ο θάνατος του πρώην πανίσχυρου προέδρου της «ΑΓΕΤ Ηρακλής» σε όμορο Καντόνι της Ζυρίχης της Ελβετίας που ονομάζεται Schwyz (20 λεπτά από την Ζυρίχη)  έβαλε τέλος στον βίο ενός ανθρώπου που ήταν πάντα μυστικοπαθής, ειδικά σε ότι τον αφορούσε.

    Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ελβετία στις 15.00 ώρα Ελβετιας ανέφεραν ότι ο θάνατος του επιχειρηματία οφείλεται σε παθολογικά αιτία  και όχι σε δολοφονία. Ομως άλλες δημοσιογραφικές πηγές δεν αποκλείουν ακόμα και την αυτοκτονία. Ειναι χαρακτηριστικό ότι για τον θάνατο του δεν ενημερώθηκε ούτε καν η Ελληνική πρεσβεία της Βερνης κάτι που γίνεται πάντα σε περιπτώσεις που κάποιος δολοφονείται.

    Επίσημο βιογραφικό του δεν υπάρχει καν δημοσιευμένο κάπου, ίσως επειδή ο ίδιος απεχθανόταν την οποιαδήποτε δημοσιότητα, με εξαίρεση κάποιες προσωπικές του στιγμές, όπως αυτές όταν έβγαινε μαζί με την Μιμή Ντενίση. Ακομα και στην Ελβετια δεν έκανε παρέες με Έλληνες κάτι που σημαίνει ότι (ίσως) ήθελε να κρύψει κάποια πράγματα.

    Μανώλης Κυπριανίδης-Μιμή Ντενίση
    Μανώλης Κυπριανίδης-Μιμή Ντενίση

    Παιδί φτωχής οικογένειας με καταγωγή από την Μικρά Ασία, ο Μανώλης Κυπριανίδης ευτύχησε να σπουδάσει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στην Αθήνα, κουβαλώντας εκτός από το πτυχίο του και μια έντονα αρρενωπή προσωπικότητα.

    Όντας ένας γοητευτικός άνδρας που ήξερε και πως να κινηθεί στους κοσμικούς κύκλους όταν εισήλθε, δεν δυσκολεύθηκε να γοητεύσει την σύζυγό του κ. Μαρίνα Φλέγγα, κόρη ενός εκ των ιδρυτών της καπνοβιομηχανίας Κεράνη.

    Η εμπλοκή του στην εταιρία χαρακτηρίστηκε από άλλους ως εξαιρετική και από έτερους ως καταστροφική, κανείς όμως δεν μπορεί να πει ότι ο Κυπριανίδης δεν προσπάθησε να δώσει έναν άλλο αέρα.

    Επεκτάθηκε σε άλλα προϊόντα και παρόλο που μετά του προσέδωσαν πολλές λανθασμένες κινήσεις, αυτός κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της εταιρίας με την πρόσληψη κατάλληλων στελεχών.

    Ακούστηκαν πολλά για το πως απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών, την μεταβίβασή τους εν μια νυκτί σε offshore και την πώλησή τους αργότερα.

    Ο ίδιος πάντως φέρεται να βγήκε αλώβητος από τα όσα ακούστηκαν όταν η «Κεράνης» κατέρρευσε με τον ανάλογο θόρυβο, όμοιο με αυτόν που προκάλεσε η αγορά της περίφημης βίλας του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι.

    Κυπριανίδης
    Μανώλης Κυπριανίδης

    Μια κατοικία στην οποία διέμενε επί δικτατορίας ο αρχιπραξικοπηματίας Γεώργιος Παπαδόπουλος, την οποία ανακαίνισε ολοσχερώς και η οποία έζησε μεγάλες στιγμές.

    Κάποιοι θυμούνται το προσωπικό των έξι ατόμων με τις όμοιες στολές να ασχολούνται καθημερινά με τους προσκεκλημένους του επιχειρηματία, ο οποίος φημιζόταν για την φιλοξενία του. Στην κατοικία υπήρχε το αυθεντικό πιάνο που είχε αγοράσει ο Αριστοτέλης Ώνασης και για την Μαρία Κάλλας.

    Θωρακισμένη Πόρτα

    Η είσοδος της κατοικίας αντί για πόρτα κανονική είχε θωρακισμένη κάτι που δεν συναντάται συχνά σε επαύλεις τέτοιους βεληνεκούς. Λεγεται ότι η κατοικία του έκρυβε πίνακες ανεκτίμητης αξίας.

    Το διαζύγιό του με την κ. Φλέγγα ήταν αθόρυβο, όπως και οι πλείστες όσες σχέσεις με ωραίες γυναίκες που πέρασαν γράφοντας μικρά συνήθως κεφάλαια στην μυθιστορηματική ζωή του.

    Μια ζωή που τα τελευταία χρόνια, μετά το τέλος της θητείας του στην τσιμεντοβιομηχανία «ΑΓΕΤ Ηρακλής» κυλούσε ήρεμα στην πόλη της Ζυρίχης, όπου ο Κυπριανίδης φέρεται να διατηρούσε κατοικία.

    Εκεί έμελλε να γραφτεί και το τελευταίο κεφάλαιο…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δολοφονήθηκε ο Μανώλης Κυπριανίδης της ΑΓΕΤ Ηρακλής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η αμύθητη περιουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν- Είναι ο Ρώσος πρόεδρος ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θανάσης Χειμωνάς: Η πορεία στο ΠΑΣΟΚ και η βροντερή αποχώρηση – Τι έγραψε στο facebook



    ΣΧΟΛΙΑ