• First Top Stories

    Οικογένεια Λεμονή: Πούλησαν το σπίτι στο Μιλάνο αλλά δεν πλήρωσαν τις τράπεζες

    • Contributor
    Λεμονή

    Οικογένεια Λεμονή


    Στις εποχές της παντοδυναμίας της, η οικογένεια Λεμονή είχε την άνεση να μετακινείται με ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο είχε αγοράσει και τα μέλη της να μένουν σε glam κατοικία στο Μιλάνο, μια πόλη στην οποία ταξίδευαν πολύ συχνά για δουλειές.

    Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με όσα ακούγονται και γράφονται βρίσκονται αντιμέτωποι με χρέη προς τις τράπεζες, τα οποία είναι δυσβάσταχτα.

    Γι’ αυτό άλλωστε πούλησαν σύμφωνα με πληροφορίες την κατοικία που διέθεταν στην Ιταλική Μέκκα της μόδας, εισπράττοντας ένα ποσό της τάξεως των έξι εκατομμυρίων ευρώ.

    Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν το θέμα, η οικογένεια είχε διαβεβαιώσει τις τράπεζες ότι όλο το ποσό από την πώληση θα κατατίθεντο για αποπληρωμή χρεών του Ομίλου.

    Κάτι όμως που τελικά δεν έγινε ποτέ, προκαλώντας ποικίλα σχόλια για την οικογένεια, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν βιώνει και τις πλέον ευχάριστες επιχειρηματικές της στιγμές.
    Παρά τις προσπάθειες των μελών της να αντιμετωπίσουν την κρίση που χτύπησε και την «Καλογήρου», μια εταιρία άρρηκτα συνδεδεμένη με τα πιο elegant αλλά και πιο ακριβά υποδήματα που θα μπορούσε να αγοράσει κάποιος στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαπενταετία, κάτι τέτοιο δεν ευοδώθηκε.

    Μπορεί ο όμιλος «Καλογήρου» να γιγαντώθηκε στα χρόνια προ κρίσης, την τελευταία τετραετία όμως κλυδωνίζεται από μια αγορά που συνεχώς συρρικνώνεται.

    Λεμονή αεροσκάφος

    Μετά τα αποκαλυπτήρια του mononews.gr για το αεροσκάφος Beech 900 που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για επαγγελματικά κυρίως ταξίδια, το οποίο είναι στο έδαφος με απλήρωτες δόσεις από το 2009, έρχεται τώρα η πώληση του σπιτιού στο Μιλάνο.

    Ας σημειωθεί ότι από το περασμένο καλοκαίρι, μεγάλη τράπεζα έκανε αγωγή στους Φραγκίσκο, Αλέξανδρο, Κωνσταντίνο και Μαρίνα Λεμονή για απλήρωτες δόσεις του συγκεκριμένου αεροπλάνου, οι οποίες εκκρεμούν από το 2009 μέχρι σήμερα.

    Το συνολικό ποσό των δόσεων ανέρχεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο ύψος των 4.000.000 ευρώ, το οποίο απαιτεί πλέον η τράπεζα, από τα μέλη της οικογένειας Λεμονή.

    Σύμφωνα με όσα ακούγονται τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος που εισάγει στην Ελλάδα διάσημα brands υποδημάτων και luxury items, όπως είναι η Prada, η Miu-Miu, η Hogan κ.α. αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

    Καταστήματα έκλεισαν, το προσωπικό μειώθηκε και όπως όλα δείχνουν μετά την αγωγή της τράπεζας, θα δοθεί τέλος και στις ιδιωτικές πτήσεις των μελών της οικογένειας.

    Τώρα πολλοί αναρωτιούνται πού κατέληξαν τα έξι περίπου εκατομμύρια από την πώληση του σπιτιού της οικογένειας στο Μιλάνο, το οποίο είναι πλέον μια ανάμνηση, από τα πάλαι ποτέ χρόνια της ψεύτικης ευδαιμονίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οικογένεια Λεμονή (Καλογήρου): Αγωγή από τράπεζα για το απλήρωτο αεροπλάνο τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Βακάκης. Όλη η αλήθεια για το τρομακτικό δυστύχημα με την Porsche

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Porsche 911 GT2: 530PS στα χέρια του νεαρού Βακάκη



    ΣΧΟΛΙΑ