• First Top Stories

    Κλιμακώνει τη ρητορική η Άγκυρα: Απειλεί με λήψη μέτρων στο Αιγαίο

    • NewsRoom


    Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί κανένα τετελεσμένο στην ανατολική Μεσόγειο και καμία «ελληνική παρέμβαση σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή», ανέφερε το πρωί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κλιμακώνοντας την ένταση στις διμερείς σχέσεις, την ώρα που η Αθήνα κρατά χαμηλούς τόνους, εν όψει και του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

    Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ άλλη παρενόχληση σε οποιοδήποτε τουρκικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο Αιγαίο, εάν ληφθεί μια απόφαση ενάντια στα δικαιώματα και στα συμφέροντά της στην περιοχή, ανέφερε ο Ακάρ σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

    Αναφορικά με τις προθέσεις της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα, δήλωσε πως «η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης του ζητήματος ειρηνικά, χωρίς συγκρούσεις.

    Εξάλλου, σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet γίνεται λόγος για οπισθοχώρηση της Ελλάδας στο θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων, μετά τις τουρκικές απειλές. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας που ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, παραπέμποντας στη Βουλή.

    «Ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε τα προεδρικά διατάγματα σχετικά με το θέμα της αύξησης των χωρικών υδάτων και αποφάσισε να εκπονήσει σχέδιο νόμου αντί για διάταγμα, το οποίο θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο και θα διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η απόφαση σημαίνει την αναστολή των 12 μιλίων σε αυτό το στάδιο» αναφέρει η Hurriyet.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ποια εταιρεία-κολοσσό αναθέτει η Τουρκία την πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: «Κανένα βήμα χωρίς εμάς σε Κύπρο και Αιγαίο» λέει ο Τούρκος Υπ. Άμυνας



    ΣΧΟΛΙΑ