• First Top Stories

    Καταπέλτης ο Μητσοτάκης: Θα λογοδοτήσουν όσοι διαχειρίστηκαν 1,6 δισ. ευρώ για τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Μόριας καλούνται τώρα να απαντήσουν για το πώς διαχειρίστηκαν το 1,6 δισ. ευρώ των κονδυλίων της ΕΕ» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  προσθέτοντας ότι «η άθλια πραγματικότητα της Μόριας αποκαλύπτεται διεθνώς και η κυβέρνηση έχει, ήδη, τεθεί στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης».

    «Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δισ. ευρώ για να φτιάξεις τον χειρότερο καταυλισμό του κόσμου» πρόσθεσε, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Κυριάκου Γριβέα, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήταν ένας πιστός και ανιδιοτελής αγωνιστής της παράταξης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στην ενημέρωση, οι οποίες, όπως συμπλήρωσε, «εξελίσσονται σε ανοιχτές απειλές για τη Δημοκρατία».

    «Όλο και περισσότερες μεθοδεύσεις συγκάλυψης και αδιαφάνειας καταγράφονται, όλο και πιο ξεδιάντροπα η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε ότι «η  συνεχιζόμενη επιδρομή φόρων και εισφορών κατεδαφίζει ότι έχει μείνει όρθιο από την παραγωγική Ελλάδα. Η έξοδος στις αγορές με λογικό επιτόκιο διαψεύδεται».

    Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί αμήχανος τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα που τους παρέδωσε. «Στα ερείπια του μύθου περί τέλους του μνημονίου, η κυβέρνηση εξυφαίνει νέους μύθους γύρω από την περικοπή των συντάξεων. Παίζει με τις ζωές των ανθρώπων και καθιέρωσαν ακόμη και «ρήτρα θανάτου». Πέρασαν στο υπερταμείο ακόμη και αρχαιολογικά μνημεία. Η δημόσια τηλεόραση μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Συμπυκνώνοντας, υποστήριξε ότι «οι λαϊκιστές από όπου κι αν προέρχονται μοιάζουν, γιατί όταν έρχονται στη εξουσία έχουν μόνο μέλημα την παραμονή τους σε αυτή. Ο κ. Τσίπρας μοιάζει πολύ με τον κάθε κ. Όρμπαν και θέλει πολύ θράσος να θέλουν να παρομοιάσουν εμάς με τον κ. Όρμπαν που τον καταδικάσαμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

    Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η χώρα θα απαλλαγεί σύντομα από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». «Μιλάμε με προδομένους ψηφοφόρους που έπεσαν θύμα της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαϊκισμού. Τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν, γιατί μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και γιατί έχουμε το σχέδιο να αλλάξουμε τη χώρα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους» πρόσθεσε.

    Τόνισε επίσης πως η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για το «τιμόνι» της Κομισιόν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαστούκι στην κυβέρνηση: Εμείς ζητήσαμε έρευνα για κακοδιαχείριση κονδυλίων στη Μόρια, λέει η Κομισιόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: Ντροπή για τη χώρα η Μόρια – Θα έρθει στο φως το πού κατέληξαν τα 1,6 δισ. ευρώ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μόρια: Καταγγελίες για σκάνδαλο 5 εκατ. ευρώ για τη σίτιση των μεταναστών



    ΣΧΟΛΙΑ