• First Top Stories

    Ιβάν Σαββίδης: Πλήρωσε τα 20,5 εκατ. ευρώ για την α’ δόση

    • NewsRoom
    ΔΟΛ.


    Με 61,5 εκατ. παίρνει και επίσημα πλέον την τέταρτη πολυπόθητη άδεια ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης. Το ποσό της πρώτης δόσης, που κατέβαλε ανέρχεται στα 20,5 εκατ. ευρώ.

    Πλέον, ο ομογενής επιχειρηματίας έχει ανακηρυχθεί με απόφαση της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής των τηλεοπτικών αδειών ο τέταρτος υπερθεματιστής. Το συνολικό τίμημα που πρέπει να καταβάλει για να πάρει την άδεια ανέρχεται στο ποσό των 61.500.000 ευρώ.

    Αναλυτικότερα, η επιστολή της επιτροπής, που ανακήρυξε τον Ιβάν Σαββίδη ως τέταρτο υπερθεματιστή αναφέρει σχετικά «εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30/9/2016 Πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευθυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), με το οποίο ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής λεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) η εταιρεία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ).

    putin_savidisΥπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αλαφούζος κατέβαλε πρώτος την δόση για τις τηλεοπτικές άδειες, 72 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας που όριζε ο νόμος.  Το ποσό που έδωσε ήταν 14.533.333 ευρώ, ενώ κατέθεσε και όλα τα σχετικά παραστατικά. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να δείξει, ότι παρά το γεγονός ότι οι λογαριασμοί του δεσμεύτηκαν, εκείνος διαθέτει τα χρήματα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο στους αντιπάλους του ότι έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

    Επόμενος “νέος” καναλάρχης που πλήρωσε το τίμημα της τηλεοπτικής άδειας, που απέκτησε ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που ακολούθησε πληρώνοντας το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

    Τρίτος στη σειρά, ήρθε ο  Θοδωρής Κυριακού. Ο επικεφαλής του Antenna κατέβαλε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ για την α’ δόση της άδειάς του.

    Ωστόσο, ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε μετά και τον έλεγχο του πόθεν έσχες του, την άδεια που αρχικά είχε πάρει η πλερά Καλογρίτσα, ο οποία μέσα στη δίνη των αποκαλύψεων, αποχώρησε αδυνατώντας να πληρώσει το ποσό της α’ δόσης. Υπενθυμίζεταοι ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, έμεινε εκτός τηλεοπτικών αδειών καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για 48ωρη παράταση προκειμένου να πληρώσει την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια.

    Τη θέση του πήρε ο τέταρτος κατά σειρά υπερθεματιστής, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος με την αποχώρηση Καλογρίτσα έσπευσε να δηλώσει ότι είναι πανέτοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση. Ο Ιβάν Σαββίδης σε τηλεοπτική του εμφάνιση, δήλωσε ότι ήταν έτοιμος πληρώσει μέσα στα πρώτα 24ώρα την πρώτη δόση για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, αναμένοντας πρώτα -όπως είπε- τη σχετική ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.

    “Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση”, είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

    Και το έπραξε καταθέτοντας πριν από λίγο το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/lazaratos-kalo-tin-isangeliki-archi-na-paremvi-gia-tis-midenikes-prosfores-savvidi-pou-epitropi-enekrine/78594



    ΣΧΟΛΙΑ