• First Top Stories

    Ειρήνη Αγαπηδάκη: Πρέπει κάποιος να θυμίσει στον Τσίπρα ότι ψηφίστηκε για Πρωθυπουργός, όχι για γελωτοποιός

    • Contributor
    Eιρήνη Αγαπηδάκη

    Ειρήνη Αγαπηδάκη


    Ο παππούς μου είδε σήμερα τη σύνταξή του να μειώνεται από τα 660 στα 340 ευρώ. Με αυτά θα πρέπει να ζήσει κι εκείνος και χιλιάδες άλλοι. Είναι δυνατόν; Όχι. Για βάλε τα κάτω, ενοίκιο, ΔΕH και τέλος. Δεν περισσεύει σέντσι για νερό, τηλέφωνο, φαγητό, φάρμακα.

    Καταλαβαίνω την οργή του συνταξιούχου, είτε ψήφισε τον Τσίπρα για 13η σύνταξη και διαπίστωσε ότι η μόνη 13η σύνταξη που δόθηκε ήταν το επίδομα καλλιγραφίας του Καρανίκα, είτε δεν τον ψήφισε και είναι αναγκασμένος να κόβει από το φαγητό για να πληρώνει φάρμακα.

    Γι’ αυτό βγήκαν οι συνταξιούχοι στο δρόμο. Όχι απλά επειδή τους κορόιδεψαν, αλλά επειδή τους εξαθλιώνουν και εξακολουθούν να τους προσβάλλουν. Τους αγνοούν σαν να είναι σκουπίδια.

    Αν είχε τσίπα ο Τσίπρας, θα έβγαινε έστω και τώρα, να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί.

    Όχι συγγνώμη που τους έδειρε, αλλά που τους οδήγησε εσκεμμένα στη φτώχεια και την καταστροφή, για να καμαρώνει με αναίδεια τον εαυτό του στον καθρέφτη του Μαξίμου. Ήξερε πολύ καλά ότι έλεγε ψέματα – τα περί αυταπάτης κάνουν μόνο για τη δασκάλα του στην Έκτη Δημοτικού όταν τον ρωτούσε γιατί ξέχασε τα βιβλία του στο σπίτι.

    Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αρθρογράφος
    Ειρήνη Αγαπηδάκη. Αρθρογράφος

    Και καλά, για μας τους νεότερους, δεν τον ένοιαξε. Ήξερε όμως ότι θα οδηγήσει χιλιάδες 80άρηδες στην εξαθλίωση. Για αυτούς που το μόνο έσοδο που έχουν είναι η σύνταξή τους, δεν αισθάνεται καμιά ενοχή, δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης, δεν έχει την παραμικρή επαφή για τη ζημιά που έχει προκαλέσει; Τι δηλαδή; Θέλει να μας πει ότι νομίζει πως είναι στο 15μελές και τον εγκαλούν οι συμμαθητές του επειδή τα εισιτήρια που έβγαλε για την πενθήμερη ήρθαν τελικά ακριβά; Ότι είναι τόσο επικίνδυνος;

    Τα «έψαλε» λέει στον Τόσκα και ο άλλος βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη! Ποιος; Ο Τόσκας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, που πλακώσανε τα ΜΑΤ τους συνταξιούχους στο ξύλο! Όσο ανήκει στον Τόσκα η πολιτική ευθύνη για αυτό που έγινε σήμερα με τα ΜΑΤ, άλλο τόσο ανήκει και σε μένα η κομμωτική ευθύνη που δεν έπιασε καλά η βαφή στο μαλλί της Μόνικας Μπελούτσι .

    Ο Τσίπρας, πάλι δεν ανέλαβε καμιά ευθύνη. Πρέπει κάποιος να του θυμίσει ότι ψηφίστηκε για Πρωθυπουργός της χώρας, όχι για γελωτοποιός. Αν θέλαμε να προσλάβουμε διασκεδαστή, είχαμε και καλύτερες επιλογές. Με τα λεφτά που κόστισε η 17ωρη διαπραγμάτευση, θα είχαμε αναστήσει τον Χατζηχρήστο, να παίζει τον Μπακαλόγατο να γελάμε με την ψυχή μας, όχι να παρακολουθούμε το ξαναζεσταμένο “Καλημέρα Ζωή” που παίζει το μπουλούκι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κύριε Τόσκα μας, στη Δημοκρατία, η άσκηση της βίας παραχωρείται στο κράτος, και συγκεκριμένα, στην Αστυνομία. Είναι στο ρόλο σας να διαφυλάξετε την τάξη. Μη μπερδεύεστε με τα ΣΥΡΙΖΑϊκά, γιατί είναι σαν να μας λέτε ότι αν αύριο μαζευτούν 100 και μου σπάσουν το μαγαζί, ή αν μπουν τη νύχτα που κοιμάμαι να μου αρπάξουν ό,τι έχω, θα τους ρωτήσετε πρώτα αν είναι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι και αν σας απαντήσουν «ναι», τότε θα μου πείτε «αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη, Ειρήνη» και καθαρίσατε! Και επειδή στην τελική αυτό δε σημαίνει τίποτα στη ΣΥΡΙΖΑϊκή διάλεκτο, στο τέλος θα τσακώνεστε για το ποιος θα την αναλάβει πρώτος. Τόσο καιρό άλλωστε κύριε Τόσκα που έχετε κλείσει την Ηρώδου Αττικού, εντολές δεν εκτελείτε; Το καθήκον σαν δεν κάνετε;

    Μήπως αντί να μας δουλεύετε, να πείτε στον Mr. “Κάτσε Καλά Γεράσιμε” ότι την πολιτική ευθύνη την αναλαμβάνουν οι πολιτικοί;

    Κάντε του τη χάρη ως πατέρας. Μικρό και άμαθο είναι ακόμη, δεν ξέρει. Που θα πάει; Μέχρι να μας κάνει Τεχεράνη, θα μάθει!

    Πείτε του σας παρακαλώ μια κουβέντα. γιατί σε λίγο, δε βλέπω να τον γλιτώνει ούτε ο από μηχανής θεός. Όχι, μη μπερδεύεστε, δεν καβαλάει μηχανή ο Θεός, δεν τα λέω Αγγλικά, Ελληνικά είναι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρός πόλεμος για τα νούμερα: Οι δημοσκοπήσεις γκρέμισαν τα όνειρα του ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου αντεπιτίθεται. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος πολυεθνικών για μερίδια αγοράς. Αλ. Σαρρηγεωργίου (Eurolife) vs Θ. Κοκκάλας (Ergo)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/kontominas-alafouzos-ke-savvidis-vardinogiannis-simfonisan-proti-sizitoun-defteri/79134

     



    ΣΧΟΛΙΑ