• First Top Stories

    Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο Π. Πολάκης;

    ΝΔ σε Πολάκη: Είσαι υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας

    Παύλος Πολάκης


    Στη Βουλή διαβιβάζει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρεις μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

    Η Βουλή θα αποφασίσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος τους και σε «θετική» ψήφο θα κινήσει τη διαδικασία για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά από κατοίκους της Ξάνθης στρέφεται σε βάρος των υπουργών Υγείας. Οι κάτοικοι τους κατηγορούν για παράβαση καθήκοντος για τις σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία της περιοχής τους. Υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού με συνέπεια να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση έκτακτων περιστατικών και να δημιουργείται άμεσος κίνδυνο στην υγεία των κατοίκων της Κοζάνης.

    Η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά σε βάρος του Παύλου Πολάκη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Ο αναπληρωτής υπουργός σε δηλώσεις του είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης ΝΔ ορίστηκε υψηλή αμοιβή για ορθοπεδική εξέταση με μηχάνημα που στην Ελλάδα διαθέτει μόνο ο κ. Σαλμάς. Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ.Σαλμάς υποστηρίζει ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης είναι ανυπόστατα, συκοφαντικά, ψευδή.

    Τον κ.Βαρουφάκη έχει μηνύσει πολίτης για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Υποστηρίζει ότι ο κ.Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών «με πράξεις και παραλείψεις του υπονόμευσε  την έγκαιρη  και συμφέρουσα συμφωνία  με τους δανειστές κατά παράβαση της εντολής που είχε από τον Πρωθυπουργό, τη Βουλή και το λαό».

    Υποστηρίζει επίσης ότι ο κ. Βαρουφάκης «με προσχηματικό και ψευδώνυμο τρόπο παραβίασε την  εντολή του λαού, ασκώντας το έργο του ως  τηλεπερσόνα  και ως συνεντευξιαζόμενος μάγος της δημιουργικής ασάφειας, αλλά και ως δημοδιδάσκαλος της θεωρίας των παιγνίων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Βγαίνουν από το αρχείο οι καταγγελίες του εισαγγελέα Αγγελή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές στα αναδρομικά των δικαστικών. Τι λέει η νέα εγκύκλιος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον εισαγγελέα εκδόσεων οι 8 Τούρκοι κρατούμενοι

     



    ΣΧΟΛΙΑ