• First Top Stories

    Επιβεβαίωση mononews.gr- Μήνυση Κοντομηνά κατά Κρέτσου, μέσω του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου

    • Αθηνά Λαρδή
    Πάνος Λαζαράτος.

    Πάνος Λαζαράτος. Καθηγητής Νομικής Σχόλης Αθηνών


    Μήνυση κατά του Λευτέρη Κρέτσου κατέθεσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μέσω του νομικού του συμβούλου, Πάνου Λαζαράτου,  για τα αδικήματα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    Το mononews.gr, στις 20 Σεπτεμβρίου, είχε αναφερθεί στην επικείμενη μήνυση, που  έχει ως παραλήπτες την πενταμελή επιτροπή που έλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, Ε. Κρέτσο. Η 70 σελίδων μήνυση περιλαμβάνει στοιχεία για το πόθεν έσχες του Καλογρίτσα, που σύμφωνα με το νομικό αποδεικνύουν τον ελλειπή έλεγχο που έγινε.

    Σχετικά με την υπόθεση, ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, ανέφερε: «Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο Alpha κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ.Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς ημέρες θα κάνει το καθήκον της».

    Επίθεση από Νίκο Παππά σε Αλαφούζο, Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη: Τρομοκρατούν δημόσιους λειτουργούς!

    Είχε προηγηθεί η ονομαστική επίθεση του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά κατά Αλαφούζου, Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη, από το βήμα της Βουλής, τους οποίους κατήγγειλε ότι στήνουν μηχανισμούς πίεσης και τρομοκράτησης δημόσιων λειτουργών στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

    Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με περίσσευμα αισθήματος καθήκοντος επιτέλεσαν αυτή την ύψιστη υποχρέωση προς το δημόσιο. Μπορεί να μην τους αρέσει που για πρώτη φορά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τις άδειες, αλλά αυτή η διαδικασία έτσι θα ολοκληρωθεί, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Παππάς, υψώνοντας ασπίδα προστασίας τόσο για τα μέλη της Επιτροπής που διενεργεί το διαγωνισμό για τις άδειες, όσο και για το νομικό σύμβουλο του Δημοσίου για τις άδειες Γιάννη Μαντζουράνη.

    “Η μέθοδος της τρομοκράτησης και της πίεσης των δημόσιων λειτουργών δεν περνάει. Το θέμα είναι ότι το δοκιμάζουν κάποιοι με οικονομική επιφάνεια. Αυτά, λοιπόν, δεν περνάνε. Και θεωρώ ότι είναι ντροπή τους… του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, όλων αυτών που στήνουν δελτία, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς που δουλεύουν για 1.200 και 1.500 ευρώ, επειδή αυτοί έχουν εκατομμύρια. Αυτά τα πράγματα τελειώσανε”, τόνισε ο υπουργός απαντώντας  σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, και στον ίδιο τόνο πρόσθεσε: “Όποιος θέλει κόντρα, εδώ! Στην πολιτική ηγεσία, η οποία αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη”.

    Ο  κ. Παππάς υπεραμύνθηκε της αξιοπιστίας του διαγωνισμού απαντώντας και στο χαρακτηρισμό “παρωδία” που του έχουν αποδώσει τα κανάλια των κ.κ. Κοντομηνά, Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου: “Τι έρχεστε και μηρυκάζετε εδώ; Αυτά τα ωραία ενσταντανέ; Δεν τους άρεσε ο διαγωνισμός; Αυτά εδώ! Όλα τα κανάλια μιλάνε για αυτά εδώ, για τον διαγωνισμό παρωδία”. “Αυτός ήταν διαγωνισμός παρωδία, βεβαίως”, είπε ειρωνικά, ενώ “δεν ήταν διαγωνισμός παρωδία ο διαγωνισμός για τον ψηφιακό πάροχο, όπου ο μοναδικός συμμετέχον ήταν το κονσόρτσιουμ, η επιχειρηματική ενότητα των ίδιων των καναλαρχών! Εκεί έγιναν τα αίσχη”!

    “Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό ως τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και αντί να βάλετε πλάτη, ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο, κάνετε ό,τι μπορείτε για το αντίθετο. Τα 246 εκατ. ευρώ δεν είναι ‘αέρας’, παρατήρησε χαρακτηριστικά απαντώντας στο βουλευτή του Ποταμιού και επέμεινε ότι ο διαγωνισμός ήταν άψογος από κάθε άποψη.

    Όσο για την πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Παππάς είπε ότι δεν θέλει να κάνει καμία πρόβλεψη, λέγοντας ότι το ΣτΕ “έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, με τις αποφάσεις του ότι δρά υπέρ της νομιμότητας».

    Τέλος, αναφορικά με τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του Χρήστου Καλογρίτσα και την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, ο υπουργός Επικρατείας συνέστησε υπομονή και αυτοσυγκράτηση καθώς όπως είπε,  απ’ ό,τι μαθαίνει  “αυτά που βγάζουν μάτι σε σχέση με την Τράπεζα Αττικής είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ”. “Κρατηθείτε”, τόνισε, “και σε σχέση με τα πόθεν έσχες άλλων υποψηφίων, διότι γράφτηκε κάπου ότι ένας εξ αυτών δηλώνει ότι τις επόμενες δόσεις θα τις καταβάλει, όπως λέει, από τα κέρδη που θα βγάλει. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Μην προτρέχετε λοιπόν ούτε εσείς, αλλά ούτε και εμείς. Να αφήσουμε την Επιτροπή να κάνει τη δουλειά της όπως την έκανε”.

    Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως  οριστικός υπερθεματιστής “είναι αυτός που έχει κηρυχθεί ως αυτός που κατέθεσε το μεγαλύτερο τίμημα” και όχι ο κάτοχος τηλεοπτικής άδειας, γιατί όπως υπογράμμισε οι άδειες θα δοθούν αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εξέταση των ενστάσεων.

    Κλείνοντας ο κ. Παππάς εκτίμησε πως ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων βρίσκεται πια στο τέλος του και η διαδικασία του διαγωνισμού πλέον ολοκληρώνεται. “Η επόμενη μέρα της τηλεόρασης θα μας κάνει να θυμόμαστε αυτά τα επεισόδια και αυτά τα τηλεοπτικά σπαρταρίσματα με ένα μειδίαμα και λίγη πικρία για όσους από εμάς έχουν ακούσει τα εξ αμάξης και για το ίδιο τους το πρόσωπο, αλλά και για την οικογένειά τους”, κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/tileoptikes-adies-giati-plirose-tin-dosi-o-alafouzos-fimes-oti-o-marinakis-plironi-simera/76646

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/echi-ta-lefta-o-savvidis-gia-tin-tileoptiki-adia-ean-o-kalogritsas-den-katathesi-tin-dosi/76601

     



    ΣΧΟΛΙΑ