• First Top Stories

    Ελλάδα: Αυτή είναι η καταστροφική πρωτιά της χώρας μας


    Από την απαρχή της οικονομικής κρίσης, η ανεργία των νέων – ειδικά στην Ελλάδα – έγινε η μάστιγα που εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο. Μια όμως περιοχή του πλανήτη είναι που χτυπήθηκε αλύπητα – η Ευρώπη, το σπίτι μας. Και χτυπήθηκαν τόσο οι αναπτυγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες όσο και οι αναδυόμενες, η ανεργία δεν έκανε διακρίσεις.

    Σε ένα πρόσφατο note προς τους πελάτες, οι Michael Hartnett και Brian Leung από τη Bank of America Merrill Lynch, συμπεριέλαβαν ένα ανησυχητικό διάγραμμα που καταγράφει τα ποσοστά της ανεργίας των νέων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Συνολικά, το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. διαμορφώνεται στο 20%. Παρόλα αυτά, οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά – η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία – όλες μαζί συνθέτουν την πρώτη τετράδα με τρομακτικά ποσοστά της τάξεως του 40-50%. Και αυτά είναι από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

    Στον αντίποδα, οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά – ανάμεσά τους η Δανία, η Τσεχία και η Ολλανδία – βρίσκονται γύρω στο 10%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στη Γερμανία διαμορφώνεται περίπου στο 7%.

    Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα. Μπορεί κάποια νούμερα να είναι περσινά, μιας και δε τα δημοσιεύουν όλες οι χώρες σε μηνιαία βάση, αλλά η χώρα μας εξακολουθεί πάραυτα να κατακτά την κορυφή. Και αυτή η πρωτιά αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη της τραγικότητας της ελληνικής πραγματικότητας.

    Σημειώνεται ότι στο διάγραμμα συμπεριλαμβάνεται και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρόλο που επέλεξε να αποχωρήσει από την Ε.Ε. με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, που ανέδειξε το Brexit με ποσοστό 52%.

    Επιπλέον, όπως όλα δείχνουν, ο νέος ασθενής της Ευρώπης που εκπέμπει SOS, είναι η γειτονική μας Ιταλία, της οποίας το τραπεζικό σύστημα φαίνεται πως οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στο γκρεμό. Στο διάγραμμα, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στα ποσοστά της ανεργίας των νέων στην Ένωση, που διαμορφώνεται γύρω στο 40%.

    screen shot 2016-07-08 at 9.21.39 am

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kratika-kefalea-tora-gia-na-sothoun-italikes-trapezes/59785

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ee-diakopi-kondilion-pros-tin-ellada-giaproliptikous-logous/59663

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/diochnoun-tis-diikisis-100-epichiriseon-i-trapezites-echoun-ta-lefta-exo-ke-arnounte-na-ta-feroun-enimerosi-ton-ikonomikon-isangeleon/49656



    ΣΧΟΛΙΑ