• First Top Stories

    Εκτοξεύονται πύραυλοι από τους μιναρέδες της Αγιάς Σοφιάς


    **Είχα περάσει τα πάνδεινα κάποτε, όταν έβλεπα μια παντρεμένη, τη Σοφία μου τη λατρεμένη, που με έσερνε στο Ταξίμ και την Αγιά Σοφιά. Να το πω το κρίμα μου, ποτέ δεν αγάπησα αυτό το απέραντο Μοναστηράκι ούτε ένιωσα την αβρότητα των Τούρκων. Εκτός αυτού η Πόλη δεν προσφέρεται για παράνομο ζευγάρι, κυρίως το σαββατοκύριακο. Πιο πολλούς γνωστούς διασταυρώναμε εκεί παρά όσους θα συναντούσαμε αν βρίσκαμε κατάλυμα στη Γλυφάδα. Τα θυμήθηκα όλα αυτά μαθαίνοντας ότι η Γερμανία κλείνει προσωρινά την πρεσβεία της στην Τουρκία. Να την κλείσει για πάντα εύχομαι, να μην συνεχιστούν τα πάρε δώσε με το σκότος του Ερντογάν.

    *Ας είμαι ακριβής κι ας μην μου αρέσει η πραγματικότητα. Η Γερμανία κλείνει την πρεσβεία της προσωρινά ενώ ταυτόχρονα κλείνει και το γερμανικό σχολείο επειδή φοβάται κάποια επίθεση. Θέλω να πω ότι δεν γίνεται το μεγάλο διπλωματικό βήμα, να διακοπούν οι σχέσεις με το κράτος της ισλαμικής δικτατορίας. Αν με ρωτούσατε, εγώ δεν θα πήγαινα ούτε για τράνζιτ από αυτό το κράτος που δεν σέβεται τίποτα, σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πολύ θα ήθελα να διαβάσω το καινούργιο Der Spiegel, αυτό που στο εξώφυλλο έχει τον Ταγίπ Ερντογάν με γυαλιά ηλίου και στο φόντο εκτοξεύονται πύραυλοι οι οποίοι είναι οι μιναρέδες της Αγιά Σοφιάς.

    *Θα περίμενε κανείς ότι η Τουρκία θα αντιδράσει πολιτικά. Δηλαδή όταν κατηγορούν τον πρόεδρο για δικτάτορα, να βγει ανακοίνωση ότι όχι, δεν έγιναν συλλήψεις δικαστικών, πανεπιστημιακών, στρατιωτικών. Να βγει ανακοίνωση ότι η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν είναι στη φυλακή επειδή κρατούσε καλάσνικοφ και πυροβολούσε κόσμο, όχι αφηρημένα ότι είναι τάχα του τρομοκράτης. Αντί όμως να απαντήσει στα σημεία το υπουργείο Εξωτερικών, μιλάει για επίθεση στη θρησκευτική πίστη. Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι το επίμαχο τεύχος κυκλοφόρησε τις μέρες που η Τουρκία γιορτάζει το μουσουλμανικό Εΐντ αλ Άντχα, τη Γιορτή της Θυσίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, το περιοδικό επιδίωξε «να μεταφέρει μια αρνητική εικόνα, όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και του Ισλάμ γενικότερα».

    *Καταλαβαίνετε ότι αυτή η ανακοίνωση δεν απευθύνεται στους Γερμανούς ή στους εκδότες του περιοδικού. Ψάχνει για ακροατήριο που θα φανατιστεί και θα πει, «για κοίτα εδώ, προσβάλλουν οι Γερμανοί την πίστη μου» και έτσι θα πάρουν το μέρος του δικτάτορα, χωρίς να συζητήσουν για τις μεθόδους του δικτάτορα. Του εκλεγμένου δικτάτορα, για να τα λέμε όλα…

    *Να θυμηθώ μεθαύριο να τηλεφωνήσω στη Σοφία, να ευχηθώ για τη γιορτή της, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να προκύψει. ίσως την πείσω να πάμε για ένα βράδυ στη Γλυφάδα.

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ke-episima-o-patir-kalogritsas-pou-echi-ta-lefta-ginete-kanalarchis-telos-sto-asimvivasto-kanalarchi-ergolavon-lei-o-tsipras/74067

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/apokalipsi-na-viografiko-tis-olgas-charitou/74032



    ΣΧΟΛΙΑ