• First Top Stories

    Δημήτρης Μαντζούνης: Όλα τα δάνεια της Alpha στα ΜΜΕ είναι ενήμερα

    Δημήτρης Μαντζούνης. Alpha Bank

    Βασίλης Ράπανος , Πρόεδρος Alpha Bank. Δημήτρης Μαντζούνης . CEO Alpha Bank.


    O νόμος Κατσέλη ήταν από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην αύξηση των καθυστερούμενων δανείων, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης κατά την ακρόαση στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια προς τα κόμματα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Οι δικάσιμοι για την υπαγωγή στο νόμο φθάνουν ως το 2030 με αποτέλεσμα να μένει ένας κακόπιστος δανειολήπτης στο σπίτι του για 15 χρόνια χωρίς να πληρώνει. Ο νόμος αλλάζει ώστε να ενθαρρύνεται ο συνεργάσιμος δανειολήπτης, είπε ο Δημήτρης Μαντζούνης, τονίζοντας ότι δεν είναι δουλειά της τράπεζας οι πλειστηριασμοί αλλά ο στόχος είναι να έχει κάθε δανειολήπτης το σπίτι του. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία έχει ιδρύσει εξιδικευμένη εταιρεία διαχείρισης μαζί με την ισπανική Aktua προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της τελευταίας

    Οι προβλέψεις της Alpha Bank για δάνεια προς ΜΜΕ είναι της τάξης των 160 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, ο οποίος μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή, διαβεβαίωσε ότι όλα τα δάνεια ύψους 311 εκ. ευρώ είναι ενήμερα τουλάχιστον ως προς τους τόκους. Η Alpha Bank δεν έχει χορηγήσει δάνεια σε πολιτικά κόμματα.

    Όσο αφορά τις εγγυήσεις αλλά και τα κριτήρια βάση των οποίων η τράπεζα χορηγούσε δάνεια στου επιχειρηματικούς ομίλους ΜΜΕ, ο κ. Μαντζούνης απάντησε ότι το κριτήριο ήταν η κυκλοφορία σε ό,τι αφορά τα έντυπα αλλά και τα έσοδα από διαφημίσεις, καθώς επίσης και το τι είδους ύλη είχαν εξηγώντας πως αν ένα μέσο δεν είχε «σοβαρή ύλη» δεν το δανειοδοτούσε η τράπεζα.

    Σε ό,τι αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ ο κ. Μαντζούνης τόνισε ότι το κριτήριο ήταν η ακροαματικότητα ή η τηλεθέαση ενώ για τα διαδικτυακά μέσα η αξιολόγηση και κατά συνέπεια η δανειοδότηση είχε να κάνει με την επιρροή που ασκούσαν αλλά και την καθημερινή επισκεψιμότητα.

    Με την έλευση της κρίσης η τράπεζα ζητούσε φρέσκα κεφάλαια από τις επιχειρήσεις ενώ υπήρχε «ενίσχυση με ακίνητα ή άλλα στοιχεία και συνεχής παρακολούθηση εργασιών της εταιρείας ώστε αν χρειαστεί να γίνει παρέμβαση με αλλαγή όρων για διευκόλυνση εταιρείας.

    Προσπαθούμε  να διευκολύνουμε τις εργασίες μιας εταιρείας εφόσον είναι συνεργάσιμη, να καταστρωθεί σχέδιο αναδιάρθρωσης για να επιβιώσει ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε δύσκολες περιστάσεις είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντζούνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/barclays-brexit-apeleftherose-tzini-tis-katastrofis/59344

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/polemos-metaxi-elenas-akrita-ke-thetoc/59287



    ΣΧΟΛΙΑ