• First Top Stories

    Φώτης Μπόμπολας: Θέλει να πάρει τζάμπα τον ΔΟΛ (έχει ο ίδιος 25 εκ ευρώ;)

    Φώτης Μπόμπολας

    O τέως διευθύνων σύμβουλος της «Πήγασος ΑΕ» ,Φώτης Μπόμπολας.


    Ο κ. Φώτης Μπόμπολας απεχθάνεται την δημοσιότητα από τα νεανικά του χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός που έζησε πριν λίγα χρόνια δημοσιογράφος σε πολύ γνωστή εφημερίδα, ο οποίος προσερχόμενος στο γραφείο του για βάρδια ένα Σάββατο πρωί, είδε μέσα σε αυτό έναν κύριο, να ατενίζει από το παράθυρο την θέα.

    Τον καλημέρισε ευγενικά και τον ρώτησε αν ήθελε κάτι. Ο κύριος χαμογέλασε αδιόρατα, του είπε ότι είχε ένα ραντεβού, χωρίς να προσδιορίσει με ποιον και του γύρισε ξανά την πλάτη, για να απολαύσει την θέα του δρόμου.

    Ο δημοσιογράφος που ήθελε να δουλέψει ετοιμάστηκε να «στολίσει» ευγενικά τον άγνωστο που είχε εισβάλλει στο γραφείο του, όταν ξαφνικά είδε τον εκδότη του να μπαίνει και να λέει: «Φώτη συγνώμη για την καθυστέρηση. Μπορούμε να πάμε στο γραφείο μου τώρα».

    Ο… Φώτης ήταν ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο ισχυρός ανήρ του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος», που εκδίδει το «Έθνος», την «Ημερησία» καθώς και μια πλειάδα άλλων τίτλων.

    Τις τελευταίες εβδομάδες ο εκδότης κινείται έντονα, όχι πάντως λένε οι καλά γνωρίζοντες για να πληρώσει τους εργαζόμενους στον Όμιλο, η τις δανειακές του υποχρεώσεις στα τραπεζικά ιδρύματα.

    Παρά το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι στο Έθνος πληρώθηκαν το δώρο και τον μισθό του Αυγούστου, ο κ. Μπόμπολας ενδιαφέρεται πολύ εσχάτως για τον ψυχοραγούντα ΔΟΛ του κ. Σταύρου Ψυχάρη.

    Τόσο, ώστε να συναντηθεί προ ημερών με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, κάτω από τις γνωστές συνθήκες άκρας μυστικότητας, που συνάδουν απόλυτα με τέτοια ραντεβού.

    Το κυρίως μενού σύμφωνα με το παρασκήνιο ήταν ο ΔΟΛ και το κατά πόσο μπορεί να περάσει στα χέρια του κ. Μπόμπολα.

    Ενός εκδότη ο οποίος λειτουργεί τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τους «εχθρούς» του ως τσάμπα μάγκας, έχοντας όμως την άνεση να το κάνει αυτό, αντιθέτως με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη.

    Η στήριξη του πρώτου στην κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια ιδιότυπη ασυλία για τον κ. Μπόμπολα, την ίδια στιγμή που ο Ψυχάρης βρίσκεται έκπτωτος πλέον εκδότης, μετά την απόφαση των τραπεζών να προχωρήσουν στην αποκαθήλωσή του, από την στιγμή που δεν πλήρωσε την δόση που αφορούσε τους τόκους των δανείων του.

    Βέβαια από ότι λέγεται η πλευρά Μπομπολα μαζί με τον Δημήτρη Μαρη έχουν να βάλουν ένα ποσό της τάξης των 5 εκ ευρώ ποσό που είναι ιδιαιτέρως μικρό. Αυτή την στιγμή για να σωθεί ο ΔΟΛ χρειάζονται τουλάχιστον 25 εκ ευρώ cash. Μόνο σε αυτή την περίπτωση  οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να περικόψουν τα δάνεια κοντά στα 90 εκ ευρώ από 150 εκ που είναι σήμερα ( χωρίς να υπολογίζονται τα προσωπικά δάνεια του Στ. Ψυχάρη)

    Φαίνεται ότι στην νέα τάξη πραγμάτων που έρχεται στα ΜΜΕ όπως επισημαίνουν γνώστες του χώρου, λειτουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά, αναλόγως με το αν στηρίζεις η όχι την κυβέρνηση.

    Τα αποτελέσματα ειδικά στις δύο αυτές περιπτώσεις είναι πλέον χαρακτηριστικά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι θα συμβεί στο Mega;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόντρα ΑΝΤ1 – ALPHA… Τι αλλάζει από σήμερα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λίστα Λαγκάρντ: Έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 482 υποθέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ