• First Top Stories

    Άνθιμος Θωμόπουλος: Στην τελική ευθεία η λειτουργία της Credicom

    Άνθιμος Θωμόπουλος.

    Άνθιμος Θωμόπουλος.


    Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία της νέας τράπεζας βρίσκεται ο Άνθιμος Θωμόπουλος, ο οποίος έλαβε την έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος για την λειτουργία της  Credicom.

    Με στρατηγικό επενδυτή στο σχήμα την Atlas Capital –που συμμετέχει με 100 εκατ ευρώ-, μόλις το project πάρει και την έγκριση από τον SSM, η επόμενη κίνηση είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ήδη ο κ. Θωμόπουλος έχει ξεκινήσει τις επαφές στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με υποψήφιους επενδυτές με στόχο να συγκεντρώσει 300 εκατομμύρια ευρώ.

    Η νέα τράπεζα θα δραστηριοποιηθεί –σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Κομβικός θα είναι και ο ρόλος της κας Αναστασίας Σακελλαρίου, η οποία διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, και η οποία θα συμμετέχει στη διοικητική ομάδα της νέας τράπεζας.

    Η Atlas Merchant Capital είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στον χρηματοικονομικό κλάδο, με παρουσία σε 8 τράπεζες διεθνώς, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Monte Dei Paschi στην Ιταλία, αλλά και για την απόκτηση της Εθνικής Τράπεζας Κύπρου.

    Το κομμάτι της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων –και δη των επιχειρηματικών- με τις κρυμμένες υπεραξίες έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των funds τα οποία επιθυμούν να λάβουν άδεια από την ΤτΕ για να δραστηριοποιηθούν στην αγορά  των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνολικού ύψους 110 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 42δις ευρώ είναι «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Μάλιστα –σύμφωνα με μελέτη της ΤτΕ- οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις που έχουν καθυστερούμενες οφειλές μπορούν μέσα από τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης –και της κεφαλαιακής ενίσχυσης- να καταστούν και πάλι βιώσιμες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βασίλης Αποστολόπουλος: Να ξεφύγουμε από τα διαχρονικά κλισέ και να τα αξιοποιήσουμε στην πράξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νίκη γοήτρου για την ΑΕΚ, κέρδισε 1-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες και περιορισμένη ορατότητα

     



    ΣΧΟΛΙΑ