• First Top Stories

    Απίθανος Μουζάλας: «Τυχαίο γεγονός η τραγωδία στη Μόρια, θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε»


    Ως «τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε» χαρακτηρίζει την τραγωδία στη Μόρια με δύο νεκρούς πρόσφυγες, μία γιαγιά με το 6χρονο εγγόνι της, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επιχειρώντας να υποβαθμίσει το συμβάν και να ρίξει το βάρος στους κατοίκους των νησιών που, όπως λέει, πρέπει «να πάψου να ακούνε λαϊκίστικες λύσεις», την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτησή του.

    Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ. Μουζάλας απάντησε: «Αισθάνομαι βαθιά θλίψη, γιατί μπορεί να ήταν ένα τυχαίο γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε, αλλά το γεγονός ότι συνέβη στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί επιβαρυντικά. Αυτό κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για τη βελτίωση των συνθηκών στο hot spot και απευθύνω για ακόμα μία φορά έκκληση στους νησιώτες να πάψουν να ακούνε λαϊκίστικες λύσεις, να δείξουν αυτό το οποίο έδειξαν πέρυσι, να υποστηρίξουν τη Συμφωνία για να μην επαναληφθούν οι περσινές ροές, αλλά και να υποστηρίξουν τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και κλειστών κέντρων για τον περιορισμό της εγκληματικότητας».

    Έκανε μάλιστα λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» στα νησιά και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει συνταχθεί με τα πιο ακροδεξιά στοιχεία» και «συγκαλύπτει ενέργειες ακροδεξιών στοιχείων, όπως αυτές που πετούσαν μολότοφ στη Σούδα, αποκρύπτοντας από τους νησιώτες το γεγονός ότι εάν χαθεί η Συμφωνία, όχι μόνο θα έχουν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί τους, αλλά θα έχουν τον αριθμό των 1.000, 1.500 ή 2.000 κάθε μέρα και αυτή τη φορά τα σύνορα θα είναι κλειστά».

    Ας σκεφτούν οι νησιώτες ποιος θα κερδίσει από αυτή την ιστορία», σημείωσε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αναζητά κλίμα συναίνεσης, αλλά «δεν μπορεί παρά να επιβάλουμε από ένα σημείο και μετά τις λύσεις», και διευκρίνισε: «Επιβολή λύσεων σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει ένα πρόγραμμα, το πρόγραμμα αυτό πρέπει να εφαρμοστεί, άρα θα πρέπει να δημιουργηθούν στα νησιά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, που στη Χίο για παράδειγμα σημαίνει καινούριο camp και χώρος κράτησης – και αν συνεχίσει η Εκκλησία να μη δίνει το Μερσινίδι θα πρέπει να γίνει ένας άλλος, δεν θα αναζητήσουμε κατ’ ανάγκη τη συμφωνία του Δήμου. Πιστεύουμε ότι οι νησιώτες θα καταλάβουν».

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η γαλλική δεξιά εκλέγει τον (λογικά) επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας: Φιγιόν ή Ζιπέ;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Moscovici: Γράφουμε μαζί ένα success story

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο κύβος ερρίφθη: Μετρητά τέλος άνω των 500 ευρώ και κληρώσεις με δώρα για όσους χρησιμοποιούν κάρτες



    ΣΧΟΛΙΑ