• First Top Stories

    Απίστευτη απάτη με εισιτήρια της Ryanair!


    Νέα απίστευτη απάτη κάνει το γύρο του facebook. Η Ryanair δίνει 2 δωρεάν εισιτήρια για την 35η επέτειό τους. Το mononews.gr, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μια ακόμα τρομερή απάτη. Οι χρήστες, για να κερδίσουν αυτά τα δωρεάν εισιτήρια, θα πρέπει να κάνουν κοινοποίηση το post και στη συνέχεια να απαντήσουν σε μια σύντομη έρευνα τριών ερωτήσεων.

     ryanair

    H εταιρεία έδωσε την απάντησή της μέσω twitter:

    ryanair 2

    Η δημοσίευση αναφέρει : “Get 2 Free RYANAIR Tickets on its 35th Anniversary!”. Αυτή η μέθοδος εξαπάτησης μπορεί να είναι πρωτόγνωρη στην Ελλάδα, όμως, έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές σε αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, όπως είναι η Emirates.

    Λίγο καιρό πριν, το mononews.gr είχε αποκαλύψει μια επιπλέον απάτη. Κάποιοι επιτήδειοι τάζουν δωρεάν εισιτήρια business class, με αφορμή τα γενέθλια της εταιρείας. Όμως, ούτε η εταιρεία έχει γενέθλια, ούτε εισιτήρια χαρίζει. Τι κερδίζουν, όμως, αυτοί που το ξεκίνησαν; Καταφέρνουν να μαζέψουν στις σελίδες που διατηρούν στο facebook χιλιάδες άτομα και με αυτό τον τρόπο προωθούν τις ιστοσελίδες που διαθέτουν και τις πωλούν με τα χιλιάδες likes. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την κακόγουστη φάρσα έθεσαν ως όρο συμμετοχής στην κλήρωση, ο χρήστης να κάνει κοινοποίηση τον σύνδεσμο στους φίλους του.

    Τότε η Aegean είχε ενημερώσει τους πελάτες της με ένα post στο facebook:

    “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στο διαδίκτυο ψευδής και παραπλανητικός διαγωνισμός ισχυριζόμενος ότι η Aegean Airlines δήθεν δίνει δώρο δύο business class εισιτήρια. Ο διαγωνισμός αυτός διενεργείται χωρίς κανενός είδους έγκριση ή σχετική εξουσιοδότηση ή οποιαδήποτε άδεια παρεχόμενη από την εταιρεία μας Aegean Airlines S.A. Επιφυλασσόμενοι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μας για οποιαδήποτε ζημία η εταιρεία μας ή οποιοσδήποτε τρίτος τυχόν υποστεί εξαιτίας αυτής της παραπλανητικής ενέργειας, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να σταματήσει η παράνομη και παραπλανητική αυτή ενέργεια. Σας εφιστούμε την προσοχή να μην πατήσετε οποιοδήποτε σύνδεσμο σας προτείνουν ή να μοιραστείτε το συγκεκριμένο σύνδεσμο με φίλους σας. Σας ευχαριστούμε πολύ.”

    Η υπόθεση είχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερεύνησε την υπόθεση και εφιστά γενικά την προσοχή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:



    ΣΧΟΛΙΑ