• First Top Stories

    Ανέκρουσε πρύμναν η Δικαιοσύνη μετά την κατακραυγή για το Μάτι

    H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

    H εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου


    Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε το αιφνιδιαστικό «πάγωμα» της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «ανέκρουσε πρύμναν».

    Με νέα παραγγελία της δίνει εντολή να παραμείνει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος στη θέση του μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

    Με δεύτερο έγγραφό της, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ενημερώνει τον κ. Ζαγοραίο ότι δεν χρειάζεται να περιμένει το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, για να προβεί στις ενέργειες που εκείνος θα κρίνει.

    Του διαβίβασε, μάλιστα, το σχετικό έγγραφο που αφορά στο πόρισμα της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης, με στόχο ο κ. Ζαγοραίος να λάβει γνώση για τις συγκεκριμένες ενέργειες και να το αναζητήσει στην πορεία συσχετίζοντας το με τη δικογραφία που έχει στα χέρια του.

    Αυτό σημαίνει ότι ο εισαγγελέας μπορεί πλέον να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της έρευνας που είναι οι κλήσεις σε υπόπτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ κατά Ξένης Δημητρίου: Πέρα από κάθε νομική λογική η αθέμιτη παρέμβαση της στην έρευνα για το Μάτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΙΝΑΛ: Αδιανόητη και προκλητική η μεθόδευση για την καθυστέρηση της έρευνας για το Μάτι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Πάγωσε» την απόδοση ποινικών ευθυνών για το Μάτι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου



    ΣΧΟΛΙΑ