• First Top Stories

    Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές, η δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αναβλήθηκε τελικά για τις 16 Ιανουαρίου 2019. Αιτία η άρνηση ενός έγκλειστου στις φυλακές μάρτυρα να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει.

    Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επέλεξαν να αναβάλουν τη δίκη, βάσει του άρθρου 352 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και να διατάξουν για τον Ιανουάριο τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα. Απέρριψαν, δηλαδή, την πρόταση των δικηγόρων της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να διακοπεί η δίκη και να διαταχθεί από αυτό το δικαστήριο η βίαιη προσαγωγή του αλλοδαπού μάρτυρα.

    Το συγκεκριμένο πρόσωπο,  που έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να εμφανιστεί στη δίκη, ήταν συγκρατούμενος στο ίδιο κελί με τους τρεις Αλβανούς, που φέρονται να έδωσαν την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου.

    «Πρόκειται για απαραίτητη κατάθεση, προκειμένου το Δικαστήριο να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Υπάρχουν ομιχλώδη στοιχεία του κατηγορητηρίου που πρέπει να διευκρινιστούν» τόνισε η εισαγγελέας.

    Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε τελικά να αναβάλει τη δίκη, με τον πρόεδρό του να προσπαθεί να απαλύνει την απογοήτευση των συγγενών του θύματος λέγοντας ότι για τους τέσσερις κατηγορούμενους δεν υπάρχει κίνδυνος για παρέλευση του 18μήνου της προσωρινής κράτησης, αφού κρατούνται και για άλλες αιτίες.

    Στον βασικό μάρτυρα αλλά και μίας ακόμη μάρτυρος, που δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο, επιβλήθηκε πρόστιμο 120 ευρώ για λιπομαρτυρία.

    Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν οι τρεις μάρτυρες που προτάθηκαν από τους κατηγορουμένους.

    Η αναβολή ήρθε ανήμερα των γενεθλίων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και μία εβδομάδα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εν ψυχρώ δολοφονία του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα διακοπή στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ.Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: Ο δεύτερος δολοφόνος άφησε σημείωμα στη ΓΑΔΑ μετά από ληστεία



    ΣΧΟΛΙΑ